3 Σεπ 2021

Η "Λαϊκή Συσπείρωση" Μυτιληνιών για την ποιότητα και επάρκεια του νερού

Μυτιληνιοί (Φωτό: Ι. Κιλουκιώτης)
Η "Λαϊκή Συσπείρωση" Μυτιληνιών, με ανακοίνωσή της, αναφέρεται στο θέμα του νερού της περιοχής, που για για μια ακόμη φορά, οι κάτοικοι αντιμετωπίζουν προβλήματα ποιότητας αλλά και επάρκειάς του. Ακολουθεί το κείμενο της σχετικής ανακοίνωσης.

«Με αφορμή τα τελευταία γεγονότα με την απαράδεκτη ολιγωρία του δήμου να ενημερώσει τους κατοίκους του χωριού μας για την ακαταλληλότητα του νερού λόγω υψηλών τιμών αρσενικού, (από τις 5/7 που έγινε η δειγματοληψία από την Περιφερειακή διοίκηση, τα αποτελέσματα δόθηκαν στο δήμο στις 10/8 και έως τις 26/8 δεν είχαν παρθεί μέτρα ενημέρωσης του χωριού),επαναλαμβάνουμε για ακόμη μια φορά τις θέσεις μας και απαιτούμε:

1) Να γίνεται η συντήρηση και ο έλεγχος των φίλτρων που υπάρχουν γι’ αυτό το σκοπό και η τροφοδοσία τους με σίδηρο ο οποίος κατακρατά τα βαρέα μέταλλα όπως το αρσενικό.

2) Να γίνονται συχνές και τακτικές δειγματοληψίες και αναλύσεις του νερού από τον δήμο. Τα αποτελέσματά τους να κοινοποιούνται έγκαιρα στη Κοινότητα και να δημοσιοποιούνται για την ενημέρωση των κατοίκων.

3) Να ολοκληρωθεί το έργο του δικτύου ύδρευσης που καρκινοβατεί για χρόνια, ώστε να καταργηθεί το διάτρητο και επικίνδυνο παλιό δίκτυο.

4) Να αξιοποιηθούν μέσα από ολοκληρωμένη μελέτη όλες οι διαθέσιμες επίγειες πηγές, με σωστή μάστευση και ασφαλές δίκτυο μεταφοράς στο χωριό, στη κατεύθυνση σταδιακής απεμπλοκής από τις γεωτρήσεις ως την οριστική κατάργησή τους.

Καλούμε το λαό των Μυτιληνιών όλους τους συγχωριανούς μας να διεκδικήσουν μαζί μας αυτές τις προτάσεις και συνολικότερα το δικαίωμα να πίνουμε υγιεινό νερό με επάρκεια και ασφάλεια.

Μυτιληνιοί 1-9-2021»


Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required