20 Οκτ 2021

Ολοκληρώθηκαν οι ψεκασμοί για τον δάκο

Γίνεται γνωστό, από τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Περιφερειακής Ενότητας Σάμου, προς τους ελαιοπαραγωγούς και τους ελαιοτριβείς της Σάμου, ότι οι ψεκασμοί συλλογικής καταπολέμησης του δάκου της ελιάς ολοκληρώθηκαν στη Σάμο, την Τετάρτη 13 Οκτωβρίου.

Η συγκομιδή βρώσιμου και ελαιοποιήσιμου καρπού μπορεί να ξεκινήσει με την ωρίμανση του (αλλαγή χρώματος), από τις ημερομηνίες που αναγράφονται στους παρακάτω πίνακες, ανά τοπική ή δημοτική κοινότητα. Για όσες περιοχές δεν περιλαμβάνονται, όσο και στους βιοκαλλιεργητές, δεν υπάρχει περιορισμός για την έναρξη της συγκομιδής. Στην περίπτωση όμως που οι παραγωγοί έχουν προβεί από μόνοι τους σε επιπλέον ψεκασμούς, θα πρέπει να τηρήσουν τα αναγραφόμενα στην ετικέτα του σκευάσματος που χρησιμοποίησαν.

Επίσης όσοι ελαιοπαραγωγοί σκοπεύουν να συγκομίσουν τον ελαιόκαρπο όψιμα, πρέπει να συνεχίσουν από μόνοι τους τις επεμβάσεις φυτοπροστασίας, επειδή οι καιρικές συνθήκες ευνοούν την ανάπτυξη του δάκου και λοιπών προσβολών.
Διευκρινίζουμε ότι η τήρηση του χρόνου αναμονής μετά τον ψεκασμό αποτελεί ευθύνη του παραγωγού και δεν υπάρχει περιορισμός στην ημερομηνία έναρξης λειτουργίας των ελαιοτριβείων.

Δήμοι Ανατολικής & Δυτικής Σάμου



Δήμος Ικαρίας


Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required