15 Νοε 2021

Η Σάμος εόρτασε την 109η επέτειο από την Ένωσή της με την Μητέρα Ελλάδα

Η Μητρόπολη Σάμου για τον εορτασμό της 11ης Νοεμβρίου 1912, Ένωσης της Σάμου με την Ελλάδα, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, 14 Νοεμβρίου, στην πόλη της Σάμου.

«Μέρα Ιστορικής μνήμης η χθεσινή για την Σάμο. Οι Σάμιοι απανταχού της γης εόρτασαν την 109η επέτειο από την ένωση τους με την Μητέρα Ελλάδα. Κατά το πρόγραμμα των εορτασμών έγιναν οι ενδεδειγμένες τελετές μνήμης και τιμής. Την Κυριακή 14 Νοεμβρίου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου Σάμου τελέσθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία Ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου ποιμενάρχου μας κ.κ. Ευσεβίου, Δοξολογία, Επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων.



Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας τόνισε πως: «Είναι εθνικό μας χρέος, έναντι των ηρωικών προγόνων μας και της Ιστορίας των νησιών μας, κυρίως στις επόμενες γενεές και το μέλλον, να φανούμε αντάξιοι τους, να συνειδητοποιήσουμε ότι έχουμε ευθύνη όσο και ανάγκη να μελετήσουμε την Ιστορία μας, να την διδάξουμε και να την μεταφέρουμε αυτούσια στις επερχόμενες γενεές για το μέλλον. Έχουμε προστάτες τον παντοδύναμο Κύριο μας, την Παναγία μας και τους τοπικούς Αγίους μας.
Ας αυξήσουμε την πίστη μας στο Θεό και την αγάπη μας στο νησί και την Ελλάδα μας».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required