3 Νοε 2021

"Συμπαράταξη Πολιτών": «Ένα χρόνο μετά το σεισμό: Ζείτε με δική σας ευθύνη»

Με αφορμή τον ένα χρόνο από την σεισμική δόνηση των 7 Ρίχτερ που έπληξε τη Σάμο, η παράταξη "Συμπαράταξη Πολιτών του Βορείου Αιγαίου", έδωσε στη δημοσιότητα την παρακάτω ανακοίνωση.
«Ευτυχώς που υπάρχουν τα ΔΤ για να μαθαίνουμε τι συμβαίνει για εμάς χωρίς εμάς. Ετσι μάθαμε (σε επανάληψη) ότι δόθηκαν εκατομμύρια από τη κυβέρνηση για την επούλωση των πληγών. Ομως δεν μάθαμε πόσα απορροφήθηκαν ένα χρόνο μετά, ποιά προβλήματα λύθηκαν και ποιά όχι, την αιτία των καθυστερήσεων και τις ενέργειες για την επιτάχυνση των διαδικασιών. Γιατί άραγε;


Μάθαμε ακόμη ότι στο προσεχές μέλλον θα ενταχθούν και οι Σαμιώτες στη πλατφόρμα για τη κρατική αρωγή, ένα χρόνο μετά το σεισμό; Γιατί άραγε;

Μάθαμε ακόμη ότι θα δοθούν επιπλέον χρήματα για τις επισκευές των σχολείων όταν θα προχωρήσουν οι μελέτες. Γιατί άραγε δεν έχει τελειώσει η ΚΤΥΠ τις μελέτες μετά από ένα χρόνο, ενώ το σχολείο στο Δαμάσι ολοκληρώθηκε; Γιατί άραγε;

Τέλος μαθαίνουμε ότι συζητήθηκε "ο σχεδιασμός των έργων και των παρεμβάσεων της επόμενης ημέρας για το νησί της Σάμου σε -σε συνεργασία με την τοπική κοινωνία-, ώστε να διαμορφωθούν οι συνθήκες βιώσιμης ανάπτυξης για την περιοχή". Αυτό και αν ακούγεται ως ανέκδοτο στα αυτιά των πολιτών. Γιατί άραγε;

Η ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΠΟΛΙΤΩΝ από την ημέρα του σεισμού ζητά να υπάρξουν παρεμβάσεις ώστε να επιταχυνθούν διαδικασίες και παρεμβάσεις (http://www.symparataxipoliton.gr/.../i-apoleia.../).

Η ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΠΟΛΙΤΩΝ πέτυχε να υπάρξουν σχετικές αποφάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου που έφρασαν μέχρι τα χέρια του Πρωθυπουργού και του κ.Τριαντόπουλου που δεν μπορούν πλέον να λένε ότι δεν ξέρουν (http://www.symparataxipoliton.gr/.../apofasi.../).

Η ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΠΟΛΙΤΩΝ κρατάει το θέμα στην επικαιρότητα και πιέζει με τις δυνάμεις που διαθέτει να υπάρξουν λύσεις γιατί οι πολίτες συνεχίζουν να υποφέρουν στη καθημερινότητα τους και το μέλλον της Σάμου είναι θολό, όταν η κυβέρνηση και οι συνοδοιπόροι τους σφυράνε αδιάφορα. (http://www.symparataxipoliton.gr/.../i-symparataxi.../).

Η ΣΥΜΠΑΙΓΝΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΑΠΑΞΙΩΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΘΕΣΜΩΝ.


Η μεθόδευση αλλαγής της προαποφασισμένης ημερομηνίας συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου στη Σάμο (29/10/21) για να μην συμπέσει με την προγραμματισμένη άφιξη στο νησί του αρμόδιου για τα θέματα του σεισμού Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ κ. Τριαντόπουλου στις 30/10/21 προδίδει την συμπαιγνία της Περιφερειακής Αρχής Μουτζούρη με την Κυβέρνηση (με την οποία υποτίθεται ότι βρίσκονται στα μαχαίρια λόγω κυρίως του Προσφυγικού- Μεταναστευτικού) και την απερίγραπτη υποκρισία και δουλικότητά της.

Τι κι αν στο πρόσφατο Περιφερειακό Συμβούλιο αποφασίσαμε ομόφωνα να ζητηθεί από την Κυβέρνηση να συμμετέχουν στις δια ζώσης και στις διαδικτυακές συναντήσεις με τον κ. Τριαντόπουλο τα μέλη της Γνωμοδοτικής Επιτροπής Παρακολούθησης της Πορείας Ανασυγκρότησης της μετά τον σεισμό Σάμου καθώς και οι επιχώριοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι. Δυστυχώς τόσο το τοπικό κομματικό ιερατείο ορθόδοξων και αιρετικών της Νέας Δημοκρατίας όσο και η Περιφερειακή Αρχή δεν θέλησαν ή δεν μπόρεσαν να πείσουν την Κυβέρνηση να σεβαστεί την διπλή και ομόφωνη αυτή απόφαση του Ανώτατου Θεσμικού Οργάνου της Αυτοδιοίκησης στο Βόρειο Αιγαίο.

Τελικά η συνάντηση έγινε δια ζώσης, χωρίς εμάς για μας.

Όλος αυτός ο εμπαιγμός παράλληλα εκφράζει με τον πιο προκλητικό και ανενδοίαστο τρόπο την έλλειψη έστω και του στοιχειώδους σεβασμού προς τους Κανόνες, τις Αρχές και τις Αποφάσεις των Θεσμικών Οργάνων της Αυτοδιοίκησης που υποτίθεται ότι υπηρετούν.

Και να σκεφτεί κανείς ότι τα δυό παιδιά μας έχασαν την ζωή τους από την κατάρρευση κτιρίων επικινδύνως ετοιμόρροπων που προϋπήρχαν του σεισμού για τα οποία δεσμεύτηκε προσωπικά ο κ. Μητσοτάκης ότι θα υπάρξει νομοθετική ρύθμιση διαχείρισης τους, δέσμευση που μέχρι σήμερα, όπως και τόσες άλλες, δεν έχει, δυστυχώς, εκπληρωθεί. Οποία φερεγγυότης. .. και οποία διαμαρτυρία της αυτοδιοίκησης γι’αυτό, όπως και για τα υπόλοιπα. Αντ’αυτού δηλώνουν ότι συνεργάζονται στενά και είναι ικανοποιημένοι. Μέχρι να υλοποιηθεί η κατεδάφιση των ετοιμόρροπων κτιρίων (ορφανών και μη) οι κάτοικοι της Σάμου θα συνεχίζουν ζουν με τη δική τους ατομική ευθύνη όπως γράφουν και οι σχετικές πινακίδες.

Η Περιφερειακή Αρχή Μουτζούρη θα μπορούσε σε ένδειξη διαμαρτυρίας να μην προσέλθει στην συνεδρίαση των Κυβερνητικών τυμβωρύχων ή τουλάχιστον να αρθρώσει καταγγελτικό λόγο με ανάλογο Δελτίο Τύπου.

Δυστυχώς δεν έπραξε τίποτε από όλα αυτά. Αντίθετα συντάχτηκε κι’ αυτή παρά τους κατά καιρούς λεονταρισμούς της , ό ,τι καλόν τιμάριον η εξουσία και τα εξ αυτής.

Όσο για τον σεβασμό προς τις αποφάσεις των θεσμικών οργάνων και δη της Αυτοδιοίκησης άραγε από ποιους να προστατευτούν οι θεσμοί; Από την Αντιπεριφέρεια που συστηματικά και επ’ εσχάτων γράφει εις τα παλαιότερα των υποδημάτων της τις αποφάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου παρανομώντας ή από την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας του κ. Μητσοτάκη που εν μιά νυκτί με προκλητικές νομοθετικές αλχημείες μετέτρεψε τις μειοψηφίες στα Δημοτικά και στα Περιφερειακά Συμβούλια σε αλαζονικές πλειοψηφίες, παραχαράσσοντας την λαϊκή ετυμηγορία;

O tempora o mores.

Η ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΠΟΛΙΤΩΝ δεν θα σταματήσει να ελέγχει τη Περιφερειακή Αρχή για τις πράξεις και τις σκόπιμες παραλήψεις, έχοντας ως μοναδικό γνώμονα τα συμφέροντα των πολιτών.

Για τη ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΠΟΛΙΤΩΝ

Μανώλης Κάρλας, Γιούλα Αργυρούδη, Μαρία Νικολάρα, Γιάννης Σπιλάνης»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required