12 Νοε 2021

Pre League Βόλεϊ Ανδρών - Ακόμη αναμένουν την επιχορήγηση των μετακινήσεων στον "Κέρκη" Μαραθοκάμπου

Με ανακοίνωση του, ο αθλητικός σύλλογος "Κέρκης" Μαραθοκάμπου διαμαρτύρεται προς την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίοπυ για την κατάσταση που διαμορφώθηκε και είχε ως κατάληξη να μην λάβει η ομάδα βόλεϊ το ποσό επιχορήγησης των μετακινήσεων των αθλητών που υπενθυμίζουμε αγωνίζονται στην Pre League κατηγορία και μέχρι σήμερα έχουν σημειώσει μόνο νίκες από την αρχή του πρωταθλήματος. Ακολουθεί ολοκληρωμένο το κείμενο διαμαρτυρίας.

«14 Ιουνίου 2021, Τα ερασιτεχνικά σωματεία ολυμπιακών αθλημάτων της περιφέρειάς μας, που αγωνίζονται σε εθνικές κατηγορίες (συμπεριλαμβανομένων και ημών), δέχτηκαν πρόσκληση από τον αντιπεριφερειάρχη αθλητισμού κύριο Δημήτριο Κουρσουμπά να καταθέσουν αίτηση για την επιχορήγηση των μετακινήσεων τους ,με τελική προθεσμία κατάθεσης την 25η Ιουνίου.

Εμείς από την πλευρά μας κάνοντας αγώνα δρόμου καταφέραμε να καταθέσουμε έναν πλήρη φάκελο, εμπρόθεσμα και όπως τελικά αποδείχθηκε, ήμασταν και το μοναδικό σωματείο που το υλοποίησε. Γι αυτό το λόγο μας γνωστοποιήθηκε επίσης πως θα εισπράτταμε όλο το ποσό που αντιστοιχούσε στο νομό μας, δηλαδή 20.000€. Πάνω σε αυτή την υποστήριξη σχεδιάστηκε ο προϋπολογισμός και το γενικότερο πλάνο της ομάδας μας.. Της ομάδας που βλέπουμε και απολαμβάνουμε όλοι να αγωνίζεται στη δεύτερη εθνική κατηγορία αντρών πετοσφαίρισης, κάνοντας μέχρι στιγμής υπερήφανη όχι μόνο τη Σάμο αλλά και όλο το Βόρειο Αιγαίο, καθώς είμαστε ο μοναδικός εκπρόσωπος σε αυτή την κατηγορία.

Από τη μέρα που κατατέθηκε ο φάκελος δεν είχαμε καμία επίσημη επικοινωνία - πληροφόρηση από την περιφέρεια, παρόλο που άτυπα μας μετέφεραν προφορικά πως τα χρήματα θα δοθούν και πως η περιφέρεια ό,τι δηλώνει το υλοποιεί.

Λίγες μέρες πριν το πρώτο μας ταξίδι επισκεφτήκαμε το γραφείο του κυρίου αντιπεριφερειάρχη Σάμου, προκειμένου να ενημερωθούμε για το πότε θα εισπραχθεί το ποσό, καθώς μας ήταν ήδη απαραίτητο, αφού είχαμε ξεκινήσει να πληρώνουμε τις μετακινήσεις μας. Σημειωτέον πως σύμβουλος του αντιπεριφερειάρχη μας μετέφερε προφορικά πως τα λεφτά είχαν κατατεθεί. Εκεί αρχίζει μια πολύ πικρή ιστορία.

Ο κύριος αντιπεριφερειάρχης Σάμου, μας δηλώνει πλήρη άγνοια επί του θέματος, επικοινωνεί παρουσία μας με τον υπεύθυνο αθλητισμού για τη Σάμο και τον ενημερώνει πως θα εισπράξουμε άμεσα το ποσό και για περαιτέρω πληροφόρηση να επικοινωνήσει με τον κύριο Κουρσουμπα. Ο τελευταίος όμως, λίγα λεπτά αργότερα μας ενημερώνει με απαθές ύφος ότι δυστυχώς οι αρμόδιοι δεν πρόλαβαν να καταθέσουν τους φακέλους μας και έτσι από όλη την Ελλάδα κατάφερε μόνο η περιφέρεια μας να βγει εκτός προθεσμίας και να χαθούν συνολικά κοντά στα εκατό χιλιάδες ευρώ που θα βοηθούσαν όλες τις ομάδες που πληρούσαν τα κριτήρια.



Από εκείνη την μέρα και μετά δεν είδαμε καμία παραίτηση από κάποιον υπεύθυνο, δεν είδαμε να βγει κάποιος να ζητήσει συγγνώμη που εξαιτίας του τα σωματεία έχασαν αυτά που δικαιούνταν, αλλά είδαμε υπευθύνους να δηλώνουν όλοι άγνοια επί του θέματος , να ρίχνει ο ένας την ευθύνη στον άλλον και για περισσότερο από δυο μήνες να μας δηλώνουν κάθε εβδομάδα οτι "μέχρι την Παρασκευή θα έχουμε επιλύσει το θέμα σας".

Έτσι φτάνοντας στο σήμερα, η ομάδα μας ταξιδεύει συνεχώς με πλοίο και στο κατάστρωμα την ώρα που οι αντίπαλοί μας έχοντας όλοι πάρει τις βοήθειες που τους αναλογούσαν, ταξιδεύουν με το αεροπλάνο και αγωνίζονται απέναντι μας σαφώς πιο ξεκούραστοι με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Οι αθλητές της ομάδας μας, έχοντας παραμείνει μέχρι στιγμής μόνοι αήττητοι στον όμιλο μας είναι απλά ήρωες που υπερβάλουν εαυτούς για να ευχαριστήσουν τους κατοίκους του νησιού μας με την απόδοση τους και τις νίκες τους.

Πλέον καταλαβαίνοντας πως σε όσους απευθυνθήκαμε μέχρι τώρα είναι αδιάφοροι και μάλλον δε μπορούν να μας βοηθήσουν, ενώ οι αγωνιστικές και οικονομικές υποχρεώσεις μας, τρέχουν μέρα με την μέρα, ζητάμε την άμεση παρέμβαση ενός ανθρώπου που έχει αποδείξει με την μέχρι τώρα πορεία του, ότι όποτε τον χρειάστηκε ο κόσμος του Βορείου Αιγαίου στάθηκε δυναμικά δίπλα του και έδωσε λύσεις άμεσες . Αναφερόμαστε στον περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου κύριο Κώστα Μουτζούρη, τον οποίο παρακαλούμε να ασχοληθεί άμεσα με το θέμα μας, πιστεύοντας ότι θα καταφέρει να δώσει πραγματική λύση και σε αυτό το ζήτημα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required