2 Δεκ 2021

Διορθωτική ή αρχική δήλωση τετραγωνικών μέτρων ακινήτων

Α) Ο Δήμος Ανατολικής Σάμου στο πλαίσιο του άρθρου 66 του Ν. 4830/2021 (ΦΕΚ 169/18.09.2021 τεύχος Α') σύμφωνα με το οποίο: «Οι υπόχρεοι σε δήλωση για τον καθορισμό της επιφάνειας ή και της χρήσης ακινήτου, προκειμένου να υπολογισθούν επ’ αυτού φόροι - τέλη και εισφορές προς τους Ο.Τ.Α. α’ βαθμού, που μέχρι σήμερα δεν έχουν υποβάλει ή έχουν υποβάλει ανακριβή δήλωση, υποβάλλουν δήλωση με τα ορθά στοιχεία, το αργότερο μέχρι τις 31.12.2021.

Οι υποβάλλοντες τη δήλωση, υποχρεούνται να καταβάλουν τα τέλη που αντιστοιχούν στα ορθά τετραγωνικά μέτρα, υπολογιζόμενα από 1ης.1.2020, μέχρι την ημερομηνία της δήλωσης, με πρόστιμο είκοσι τοις εκατό (20%) επί του ποσού που προκύπτει από τη διαφορά των τετραγωνικών μέτρων αυτού του διαστήματος.

Οφειλές που προκύπτουν από τα οριζόμενα στην παρ. 2, καταβάλλονται από τους υπόχρεους σε είκοσι τέσσερις (24) ισόποσες μηνιαίες δόσεις με ελάχιστο όριο μηνιαίας δόσης πλην της τελευταίας δόσης τα δέκα (10) ευρώ για φυσικά πρόσωπα και τα πενήντα (50) ευρώ για τα νομικά πρόσωπα.»

Καλούμε τους υπόχρεους που έχουν στην ιδιοκτησία τους ακίνητο στην περιφέρεια του Δήμου Ανατολικής Σάμου να δηλώσουν τα ορθά τετραγωνικά μέτρα των ακινήτων τους ηλεκτροδοτούμενα ή μη, κτίρια και οικόπεδα ως εξής:

Ηλεκτρονικά μέσω της πλατφόρμας Δήλωσης και Διόρθωσης Τετραγωνικών Μέτρων (ΤΜ) Ακινήτων του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και του Υπουργείου Εσωτερικών, στην διεύθυνση (https://tetragonika.govapp.gr) χρησιμοποιώντας τους κωδικούς taxis για την είσοδο στην παραπάνω διεύθυνση.

Β) Ακίνητα, στα οποία διακόπτεται η ηλεκτροδότηση, απαλλάσσονται από την καταβολή ενιαίου ανταποδοτικού τέλους καθαριότητας και φωτισμού, από την ημερομηνία υποβολής δήλωσης του ιδιοκτήτη τους ή του νόμιμου εκπροσώπου αυτού προς τον οικείο δήμο ότι δεν ηλεκτροδοτούνται και ότι δεν πρόκειται να χρησιμοποιηθούν.
Μέχρι την υποβολή της ανωτέρω δήλωσης, τα τέλη οφείλονται ανά κατηγορία ακινήτου και καταβάλλονται κατά τα οριζόμενα στο άρθρο 21 του από 24.9/20.10.1958 β.δ. (Α' 171).

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στα τηλέφωνα: 2273350147 -2273350136.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required