10 Δεκ 2021

Covid-19: Σχέδιο Β για την Παθολογική Κλινική στο Νοσοκομείο Σάμου - Αναβάλλονται προγραμματισμένα χειρουργεία

Η εξέλιξη της πανδημίας επηρεάζει σοβαρά και το νησί μας, τις τελευταίες ημέρες, με την αύξηση των ασθενών στις απλές κλίνες Covid του Νοσοκομείου Σάμου όπου νοσηλεύονται αυτή τη στιγμή 14 ασθενείς. Σε ανακοίνωση προχώρησε ο διοικητής του Νοσοκομείου Σάμου, κ. Νίκος Στεφανής, στην οποία αναφέρονται τα εξής:

«Τις τελευταίες ημέρες το νησί μας δέχεται μεγάλη πίεση από την πανδημία που πλήττει όλο τον κόσμο.

Προσπαθήσαμε όλο αυτό το διάστημα και παρά τη μεγάλη πίεση, τα έχουμε καταφέρει χωρίς μεγάλες απώλειες σε προσωπικό.

Δυστυχώς ο ιός χτύπησε και την πόρτα μας.

Λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια των ασθενών και του προσωπικού, η Παθολογική Κλινική βρίσκεται σε ελεγχόμενη διασπορά του ιού και προχωρήσαμε στο σχέδιο Β, σύμφωνα με το οποίο, οι νέες εισαγωγές της Παθολογικής Κλινικής θα γίνονται στο απομονωμένο τμήμα της Χειρουργικής Κλινικής.

Τα προγραμματισμένα χειρουργεία αναβάλλονται για την επόμενη εβδομάδα. Οι συνοδοί των ασθενών περιορίζονται και καλούμε τους πολίτες να προσέρχονται στο Νοσοκομείο εφόσον αυτό κρίνεται αναγκαίο.

Οι εμβολιασμοί συνεχίζονται κανονικά διότι ο χώρος δεν επικοινωνεί με τις Κλινικές.

Το προσωπικό του Νοσοκομείου για μία ακόμη φορά θα δώσει τη μάχη και θα τα καταφέρει.

Ανασυντάσσουμε τις δυνάμεις μας με στόχο να επανέλθουμε γρήγορα όπως όλοι επιθυμούμε.

Ο Διοικητής
Νικόλαος Α. Στεφανής
»


ΕΟΔΥ 10/12: 8 κρούσματα στη Σάμο 

8 κρούσματα ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ για τη Σάμο ενώ οι 14 ασθενείς που νοσηλεύονται πλέον στις απλές κλίνες Covid του Νοσοκομείου, οδηγούν στο Σχέδιο Β αντιμετώπισης της πανδημίας. Στη ΜΕΘ παραμένει 1 γυναίκα ασθενής.

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 5.087, εκ των οποίων 12 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 994.901 (ημερήσια μεταβολή +0.5%), εκ των οποίων 50.5% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 95 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.848 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με Covid-19 είναι 103, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 19.085 θάνατοι. Το 95.3% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 702 (58.8% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 64 έτη. To 79.9% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 566 (80.63%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 136 (19.37%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 3.600 ασθενείς. Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 376 (ημερήσια μεταβολή -12.35%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 417 ασθενείς. Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 38 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).


Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required