25 Μαρ 2022

Ολοκληρώθηκαν οι πληρωμές πρώτης αρωγής - Η πλατφόρμα arogi.gov.gr θα ανοίξει εκ νέου για δικαιολογητικά σεισμόπληκτων της Σάμου

Το Υπουργείο Οικονομικών προχώρησε την Τετάρτη, 23 Μαρτίου, στην πέμπτη και τελευταία πληρωμή προς τους δικαιούχους πρώτης αρωγής έναντι στεγαστικής συνδρομής, οι οποίοι επλήγησαν από τον σεισμό της 30ής Οκτωβρίου 2020 στη Σάμο.

Ειδικότερα, πιστώθηκαν 341.250,64 ευρώ σε 44 δικαιούχους. Ο υφυπουργός στον πρωθυπουργό, αρμόδιος για θέματα Κρατικής Αρωγής και Αποκατάστασης από Φυσικές Καταστροφές, κ. Χρήστος Τριαντόπουλος, δήλωσε σχετικά: «Ολοκληρώθηκαν την Τετάρτη 23 Μαρτίου οι διαδικασίες πληρωμής πρώτης αρωγής έναντι στεγαστικής συνδρομής στους συμπολίτες μας που επλήγησαν από τον σεισμό της 30ής Οκτωβρίου 2020 στη Σάμο. 

Ειδικότερα, το Υπουργείο Οικονομικών προχώρησε σε νέα καταβολή πρώτης αρωγής έναντι στεγαστικής συνδρομής προς τους πληγέντες από τον σεισμό της Σάμου. Συγκεκριμένα, πιστώθηκαν περισσότερα από 340 χιλιάδες ευρώ σε 44 δικαιούχους. Συνολικά, λοιπόν, πιστώθηκαν 2.660.205,45 ευρώ σε 350 δικαιούχους μέσα από πέντε γύρους πληρωμών.

Επισημαίνεται ότι με αυτή την τελευταία πληρωμή ολοκληρώνεται επιτυχώς το στάδιο της χορήγησης πρώτης αρωγής στους σεισμόπληκτους συμπολίτες μας, ενώ συνεχίζεται απρόσκοπτα η υλοποίηση των μέτρων στήριξης και αποκατάστασης στη Σάμο, σε ένα κλίμα στενής συνεργασίας με όλους τους συναρμόδιους φορείς».

Υπενθυμίζεται ότι οι δικαιούχοι που έλαβαν πρώτη αρωγή έναντι στεγαστικής συνδρομής θα πρέπει να υποβάλουν -αν δεν το έχουν πράξει ήδη- αίτηση για στεγαστική συνδρομή στο αρμόδιο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Η πλατφόρμα arogi.gr για τη Σάμο

Σχετικά με την παραπάνω ανακοίνωση του υφυπουργού κ. Χ. Τριαντόπουλου, ότι ολοκληρώθηκε η πληρωμή πρώτης αρωγής στους σεισμόπληκτους της Σάμου, πάρα το γεγονός ότι πολλοί συμπολίτες μας δεν έχουν ακόμη αποζημιωθεί, υπήρξε επαφή του βουλευτή Σάμου, κ. Χριστόδουλου Στεφανάδη, με τον κ. υφυπουργό όπου του ετέθη το πρόβλημα. Ο κ. Τριαντόπουλος υποσχέθηκε ότι η πλατφόρμα arogi.gov.gr θα ανοίξει εκ νέου σε σύντομο χρονικό διάστημα. Στόχος είναι να μπορέσουν όλοι οι πολίτες να υποβάλουν εκ νέου τα δικαιολογητικά με τις απαιτούμενες διορθώσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required