3 Μαρ 2022

Διαδικτυακή Ημερίδα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης με θέμα «Μύθοι και Αλήθειες για τα Αντιβιοτικά και τα Εμβόλια»

Ο Δήμος Ανατολικής Σάμου και το Ελληνικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων (ΕΔΔΥΠΠΥ) συμμετέχουν στις διεθνείς εκστρατείες του Π.Ο.Υ., και διοργανώνουν, σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Χημειοθεραπείας και τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών, διαδικτυακή ημερίδα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης, σχετικά με την ορθή χρήση των Αντιβιοτικών και τη σημασία των Εμβολίων. 

Σκοπός της εκδήλωσης είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της σχολικής κοινότητας, αλλά και άλλων κοινωνικών ομάδων για την ΟΡΘΗ ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΒΙΟΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΜΒΟΛΙΩΝ ώστε να διαφυλάξουμε την αλλαγή της νοοτροπίας στη χρήση των αντιβιοτικών. 

Η χώρα μας δυστυχώς ανήκει στην κατηγορία των χωρών που τα μικρόβια εμφανίζουν μεγάλη ανθεκτικότητα στην χρήση αντιβιοτικών γεγονός που οφείλεται στην υπερκατανάλωση και την αλόγιστη χρήση τους. 

Η Διαδικτυακή Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στις 14 Μαρτίου 2022, ημέρα Δευτέρα, ώρα 17.00 – 18.30. 

Ομιλιτές: 

· Γιαννιτσιώτη Ευθυμία, Παθολόγος-Λοιμωξιολόγος, Επιμελήτρια Α’, Δ’ Παθολογική Κλινική, Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο «ΑΤΤΙΚΟΝ» 

· Μασγάλα Κατερίνα Παθολόγος-Λοιμωξιολόγος, Νοσοκομείο Αγία Όλγα. 

Για να παρακολουθήσετε την ημερίδα 

Είναι απαραίτητο να δηλώσετε ενδιαφέρον στην παρακάτω φόρμα https://forms.gle/gwn5sWa6mpc1EDMo8, όπου θα σας σταλεί πριν την εκδήλωση ο σύνδεσμος για τη συμμετοχή σας. 

Παρακαλούμε να δηλώσετε τη συμμετοχή σας έως 10/03/2022 στις 13:00. 

Οι συμμετέχοντες θα λάβουν Βεβαίωση Παρακολούθησης της Ημερίδας, καθώς και το Παιδικό Βιβλίο «Ποιος παγίδεψε την Πένυ Κιλλίνη». 

Για οποιαδήποτε περαιτέρω πληροφορία μπορείτε να καλέσετε στο τηλέφωνο 2273353448, 09:00-14:00. Υπεύθυνη προγράμματος: Σοφία Θάνου. 

Χρέος μας είναι να ενημερώσουμε την νέα γενιά και να δημιουργήσουμε μια ασπίδα προστασίας για τους πολίτες μας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required