29 Μαΐ 2022

«Απόπλους» - Κυκλοφορεί το 91ο τεύχος

Σαμιώτικο γαρίφαλο «στου βράχου τη σχισμάδα». Αυτή η εικόνα κοσμεί το εξώφυλλο του 91ου τεύχους του Απόπλου που κυκλοφόρησε την άνοιξη του 2022. Ανοιξιάτικη φωτογραφία από τα βράχια της κορυφής του Καρβούνη. Κατά την καθιερωμένη δομή του Απόπλου προηγείται το «Ημερολόγιο Καταστρώματος» ακολουθούν επικαιρικά κείμενα, μια περιήγηση στη λογοτεχνική παραγωγή και κλείνει με βιβλιοπαρουσιάσεις.

Το τεύχος αυτή τη φορά, παρά το μέγεθός του δεν είναι διπλό και δεν έχει ειδικό θέμα, αλλά περιλαμβάνει πολλά λογοτεχνικά κείμενα ποιητικά και πεζά, με μικρό αφιέρωμα στο μικρασιατικό ελληνισμό, προδρομικό μεγάλου αφιερώματος στο επόμενο. Φέτος διανύουμε ένα ακόμα επετειακό έτος καταστροφής και προσφυγιάς αυτή τη φορά. Μνήμες οικείων κακών.

Ο Απόπλους προσκαλεί φίλους και συνεργάτες να συμμετάσχουν στο ταξίδι - αφιέρωμα με τίτλο από ποίημα του Κωνσταντίνου Καβάφη «Ω γη της Ιωνίας, σένα αγαπούν ακόμη... οι ψυχές των», για την εκατονταετηρίδα του 1922.

Ευπρόσδεκτα όλα τα είδη του έντεχνου και δοκιμιακού λόγου (ποίηση, πεζογραφία, ιστορία, μαρτυρίες, λαογραφία, θέατρο). Αρκεί να αποσταλούν στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις μας (apoplousper@gmail.com, x_landrou@hotmail.com, marenostroumest@hotmail.com) σε μορφή word ή PDF μέχρι τα τέλη Ιουλίου 2022. Ευχή μας και ελπίδα να αντικρίζουμε μέχρι τότε τον κόσμο μας ειρηνικά και αισιόδοξα.»

Από τη συντακτική επιτροπή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required