29 Μαΐ 2022

Μανώλης Γραφάκος - Η επίσκεψη του γενικού γραμματέα Διαχείρισης Αποβλήτων στη Σάμο

Οι δήμαρχοι Ανατολικής και Δυτικής Σάμου υποδέχθηκαν την Τετάρτη, 25 Μαΐου, στο Δημαρχιακό Μέγαρο Σάμου τον γενικό γραμματέα Διαχείρισης Αποβλήτων του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Μανώλη Γραφάκο.

Πραγματοποιήθηκε σύσκεψη παρουσία των αντιδημάρχων κ.κ. Μιχάλη Μητσού, Γιώργου Διονυσίου, Κώστα Βογιατζή, των προέδρων των Κοινοτήτων Σαμίων και Βαθέος, κ.κ. Δημήτρη Βογιατζή και Σταμάτη Σεϊρλή καθώς και υπηρεσιακών στελεχών των αρμόδιων Διευθύνσεων των Δήμων.


Συζητήθηκαν τα χρόνια προβλήματα της διαχείρισης των αστικών λυμάτων του νησιού και κυρίως της πρωτεύουσας και επισημάνθηκε η ανάγκη άμεσης επίλυσής τους μέσω των χρηματοδοτήσεων που έχουν εξασφαλιστεί από την Κυβέρνηση και αναμένεται η ολοκλήρωση των διαδικασιών τους. Επίσης οριστικοποιήθηκε όλος ο σχεδιασμός για τη δημιουργία των υποδομών διαχείρισης αποβλήτων στο νησί ο οποίος θα συμπεριληφθεί στον Περιφερειακό Σχεδιασμό διαχείρισης αποβλήτων του Βορείου Αιγαίου που τώρα συντάσσεται.


Τέλος, πραγματοποιήθηκαν και επιτόπιες αυτοψίες στις εγκαταστάσεις επεξεργασίας λυμάτων του νησιού για την καλύτερη αποτύπωση της κατάστασης από τον κύριο Γραφάκο, ο οποίος δήλωσε ότι γίνονται προσπάθειες επιτάχυνσης των διαδικασιών για την κατασκευή των υποδομών στο νησί.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required