26 Μαΐ 2022

Να εφαρμοσθεί το πρόγραμμα τουριστικής βίζας σε πολίτες τρίτων χωρών - Ερώτηση από τον βουλευτή Γ. Λογιάδη

Φωτό: «Σαμιακόν Βήμα»
Με ερώτησή του, ο βουλευτής Ηρακλείου του "ΜέΡΑ25", κ. Γιώργος Λογιάδης, αναφέρεται στην αναγκαία εφαρμογή του πιλοτικού προγράμματος χορήγησης τουριστικής βίζας βραχείας διάρκειας σε πολίτες τρίτων χωρών στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.

Μέχρι σήμερα, το μέτρο δεν έχει αποκτήσει μόνιμο χαρακτήρα. Ακολουθεί το πλήρες περιεχόμενο της ερώτησης προς τους υπουργούς Εξωτερικών, Τουρισμού και Προστασίας του Πολίτη.

Ο βουλευτής Ηρακλείου του "ΜέΡΑ25" Γιώργος Λογιάδης

Ηράκλειο, 25-5-2022

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τους κ.κ. Υπουργούς Εξωτερικών, Τουρισμού, Προστασίας του Πολίτη

Θέμα: Εφαρμογή προγράμματος τουριστικής βίζας σε πολίτες τρίτων χωρών

Το πιλοτικό πρόγραμμα χορήγησης τουριστικής βίζας βραχείας διάρκειας σε πολίτες τρίτων χωρών στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, το οποίο εφαρμοζόταν μέχρι και το 2019 κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, είχε επιφέρει σημαντική τόνωση της τουριστικής κίνησης, από τα παράλια της Τουρκίας στα νησιά του Αιγαίου, στηρίζοντας τις τοπικές οικονομίες, και βοηθώντας στην ανάπτυξη εναλλακτικών – ποιοτικών μορφών τουριστικού προϊόντος.

Το «πιλοτικό πρόγραμμα» είναι απαραίτητο όσο ποτέ να τεθεί σε ισχύ για το έτος 2022 για να καλύψει τα κενά που θα δημιουργηθούν.

Δεδομένου ότι, αυτό το ιδιαιτέρως ζωτικό για τον τουρισμό μας, μέτρο θα πρέπει να ισχύσει και κατά την φετινή τουριστική περίοδο, αλλά και να αποκτήσει και μόνιμο χαρακτήρα.

Ερωτάσθε κ.κ. Υπουργοί:

Θα εφαρμοστεί το πιλοτικό πρόγραμμα χορήγησης τουριστικής βίζας βραχείας διάρκειας σε πολίτες τρίτων χωρών στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, το οποίο εφαρμοζόταν μέχρι και το 2019 κατά τους καλοκαιρινούς μήνες;

Ο ερωτών βουλευτής
Γεώργιος Λογιάδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required