11 Μαΐ 2022

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Εξαιρείται η Σάμος από το καθεστώς άγονης περιοχής Α΄

Με αφορμή ότι την Τρίτη, 10 Μαΐου, ψηφίστηκε στην Βουλή το νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, η Νομαρχιακή Επιτροπή Σάμου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, εξέδωσε ανακοίνωση αφού διαπιστώθηκε ότι η Σάμος παύει να θεωρείται, για τις υπηρεσίες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας, άγονη περιοχή Α΄.

«Ένα νομοσχέδιο που δεν λύνει κανένα πρόβλημα στον χώρο της υγείας, απαξιώνει τις δημόσιες δομές Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας φέρνοντας τες πιο κοντά στην αγορά, μετατρέπει τον ΕΟΠΥΥ σε μία μεγάλη ασφαλιστική εταιρεία και βάζει τους πολίτες να πληρώσουν από την τσέπη τους για να χειρουργηθούν στα απογευματινά χειρουργεία των δημόσιων νοσοκομείων.

Όπως μάλιστα μας ενημέρωσε κατά την επίσκεψη του στη Σάμο ο Σταμάτης Βαρδαρός, πρώην Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υγείας και σύμβουλος πολιτικής υγείας του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Αλέξη Τσίπρα, στο άρθρο 26 του συγκεκριμένου νομοθετήματος υπάρχει μια ιδιαίτερα αρνητική πρόβλεψη για το δημόσιο σύστημα υγείας στη Σάμο. Συγκεκριμένα η Σάμος, όπως και άλλες περιοχές στη χώρα, παύει να θεωρείται για τις υπηρεσίες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας άγονη περιοχή Α΄ κατηγορίας, όπως είχε προβλεφθεί σε προεδρικό διάταγμα του 1987 (π.δ. 131/1987). Το καθεστώς άγονης περιοχής Α΄ κατηγορίας για τις δομές υγείας που είναι σε εφαρμογή εδώ και 35 χρόνια, παρέχει τη δυνατότητα στην Πολιτεία να δώσει αυξημένα κίνητρα στελέχωσης θέσεων γιατρών σε αυτές τις περιοχές.

Δεν μπορούμε παρά να σταθούμε στον Βουλευτή Σάμου κο Στεφανάδη, ο οποίος για ακόμη μια φορά έλαμψε δια της απουσίας του σε μία εξέλιξη που αποτελεί πλήγμα και για τη νησιωτικότητα, αλλά και για την υγειονομική ασφάλεια.

Εξέλιξη που έχει ξεκάθαρη κυβερνητική υπογραφή.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required