11 Μαΐ 2022

«Άγχος: Εχθρός ή σύμμαχος στη ζωή μας;» - Διήμερο βιωματικό εργαστήριο από τον "Φάρο"

Το Κέντρο Πρόληψης Π.Ε. Σάμου "Φάρος" διοργανώνει διήμερο βιωματικό εργαστήριο -δια ζώσης- για ενήλικες με τίτλο «Άγχος: Εχθρός ή σύμμαχος στη ζωή μας;». Ημέρες Διεξαγωγής: Δευτέρα, 23 Μαΐου (α’ μέρος) και Πέμπτη, 26 Μαΐου (β’ μέρος). Ώρες: 17:30-20:00. Χώρος Διεξαγωγής: στην Αίθουσα Τηλεδιασκέψεων, στο κτίριο της Περιφέρειας, στην πόλη της Σάμου.

Θεματολογία Εργαστηρίου

Στο εργαστήριο θα αξιοποιηθεί σύγχρονη επιστημονική γνώση ώστε να «αποκωδικοποιήσουμε» τον μηχανισμό του άγχους, για το πως εκδηλώνεται στο σώμα μας, στον τρόπο που σκεφτόμαστε και τελικά στις αποφάσεις που θα πάρουμε και σ’ αυτά που θα κάνουμε.

Επιπλέον, αξιοποιώντας βιωματικές μεθόδους προσέγγισης, δηλαδή με την ενεργό συμμετοχή των μελών, θα διερευνήσουμε τον καθοριστικό ρόλο του εσωτερικού διαλόγου που εκτυλίσσεται μέσα μας μπροστά σε όσα καλούμαστε καθημερινά να διαχειριστούμε.

Τέλος, οι συμμετέχοντες θα ενθαρρυνθούν να αναζητήσουν κατάλληλους για τους ίδιους τρόπους να «μετριάζουν», να «ησυχάζουν» αλλά και να «συνομιλούν» και να «συμβιώνουν» με το άγχος τους, ώστε να μην γίνεται εντέλει το ίδιο, από μηχανισμός επιβίωσης, μια ακόμα «απειλή» για την υγεία μας.

Δηλώσεις Συμμετοχής

Για να συμμετέχετε, είναι απαραίτητο να δηλώσετε τη συμμετοχή σας έως και την Πέμπτη, 19 Μαΐου, στα τηλέφωνα του Φάρου: 22730.23443 και 87070-1 (καθημερινά, από τις 8.30 έως τις 2.30 μ.μ.). Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Όλες οι υπηρεσίες του "Φάρου" παρέχονται δωρεάν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required