18 Μαΐ 2022

Γιάννης Μπουρνούς: «Η κ. Κεραμέως εφαρμόζει σχέδιο απαξίωσης του Πανεπιστημίου Αιγαίου»

Φωτό: «Σαμιακόν Βήμα»
Για συρρίκνωση του Πανεπιστημίου Αιγαίου κάνει λόγο με δήλωσή του ο βουλευτής Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία κ. Γιάννης Μπουρνούς. Στη δήλωσή του ανέφερε τα εξής: «Για άλλη μια χρονιά, η ιδεοληπτική και καταστροφική - για τη δημόσια παιδεία - πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη επιχειρεί να συρρικνώσει ακόμα περισσότερο το Πανεπιστήμιο Αιγαίου.

Με βάση ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας, οι διαθέσιμες θέσεις εισακτέων στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου για την ακαδημαϊκή χρονιά 2022-2023 θα είναι 614 λιγότερες από τις ήδη μειωμένες του 2021. Στα έξι τμήματα με έδρα τη Μυτιλήνη, οι διαθέσιμες θέσεις θα είναι λιγότερες κατά 175 από πέρυσι (1010 από 1185), ενώ στο Τμήμα της Λήμνου προβλέπονται 50 λιγότερες θέσεις (150 από 200).


Η νέα αυτή μείωση των διαθέσιμων θέσεων στην πραγματικότητα θα σημάνει ακόμη μικρότερο πραγματικό αριθμό εισακτέων τον Σεπτέμβριο, λόγω και του κοψίματος από την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής.

Ο συνεχώς μειούμενος αριθμός των εισακτέων αποτελεί μέρος του κατάπτυστου κυβερνητικού σχεδίου που υλοποιεί η κ. Κεραμέως και αφορά στην πλήρη απαξίωση του δημόσιου πανεπιστημίου και στη δημιουργία «πελατείας» για τα «ισότιμα» κολλέγια που η ίδια νομοθέτησε. 

Ο βουλευτής Λέσβου Γ. Μπουρνούς

Την καλούμε να σταματήσει άμεσα κάθε προσπάθεια περαιτέρω υπονόμευσης του πολύτιμου ρόλου που διαδραματίζει το Πανεπιστήμιο Αιγαίου στα νησιά μας και να απέχει από κάθε ενέργεια που απειλεί την βιωσιμότητα και την εύρυθμη λειτουργία του. Κι αν δεν το πράξει εκείνη, θα το κάνει πράξη πολύ σύντομα η επόμενη προοδευτική και δημοκρατική κυβέρνηση, μετά την επερχόμενη πολιτική αλλαγή».

1 σχόλιο:

Αγγελος είπε...

Άντε ξυρίσου ρε νούμερο, που θέλετε να μπαίνουν στα πανεπιστήμια με λευηή κόλλα.

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required