28 Μαΐ 2022

Σημαντική εκδήλωση για τα διατροφικά προϊόντα της Λέσβου και των νησιών μας - Τι δήλωσε ο βουλευτής Σάμου

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, με πρωτοβουλία του περιφερειάρχη κ. Κώστα Μουτζούρη, οργάνωσε σε γνωστό εστιατόριο των Αθηνών, εξαιρετική εκδήλωση με αναφορά στα διατροφικά προϊόντα της Λέσβου όπως το ελαιόλαδο, το μέλι, τα ψάρια και τα δημητριακά.

Στην ομιλία του, ο βουλευτής Σάμου, καθηγητής Καρδιολογίας κ. Χριστόδουλος Στεφανάδης, που συμμετείχε στην εκδήλωση, αναφέρθηκε στα επιστημονικά δεδομένα που αφορούν τις διατροφικές συνήθειες της ακριτικής αυτής περιοχής και τις ευεργετικές επιπτώσεις στην υγεία. 

«Τα νησιά μας εκτός από κοιτίδες πολιτισμού και ηρωισμού, πρωτοπορούν από την Αρχαιότητα και στην υγιεινή διατροφή που προάγει την Ευζωία και την Μακροζωία». 

Ενδιαφέρουσα υπήρξε επίσης η αναφορά του στην διατροφή που περιέγραψε ο Πυθαγόρας πριν 2500 χρόνια. Αυτή η διατροφή, είναι περίπου ίδια με την γνωστή σήμερα Μεσογειακή διατροφή! Τέλος, ο κ. Στεφανάδης, συνεχάρη την κ. Δήμητρα Μουτζούρη, για την άψογη οργάνωση.

Στην εκδήλωση παρέστησαν ο υπουργός Τουρισμού κ. Βασίλης Κικίλιας, ο αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Χαράλαμπος Αθανασίου, η αντιπεριφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κ, Άννη Ανδρεάδου, θεσμικοί παράγοντες της Λέσβου και του Β. Αιγαίου, πρέσβεις ξένων χωρών, γνωστοί δημοσιογράφοι και πλήθος κόσμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required