14 Ιουν 2022

16 χρόνια Φεστιβάλ «Ηραία – Πυθαγόρεια» - Το τελικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων, από Ιούνιο έως Σεπτέμβριο

Την 16η χρονιά διανύει φέτος το Φεστιβάλ «Ηραία – Πυθαγόρεια». Για το φετινό καλοκαίρι και την αρχή του φθινοπώρου έχει να επιδείξει ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων με ομιλίες, διαλέξεις, συναυλίες και την μεγάλη πομπή των Ηραίων. Παρακάτω δημοσιεύουμε όλες τις ημερομηνίες των εκδηλώσεων από 19 Ιουνίου έως 2 Σεπτεμβρίου 2022.«Ηραία-Πυθαγόρεια 2022»

Το Φεστιβάλ «Ηραία-Πυθαγόρεια», στα 16 χρόνια της παρουσίας του στο νησί της Σάμου, έχει αποκτήσει δυναμική και καθιερώθηκε σαν πολιτιστικός θεσμός, με πανελλαδική και παγκόσμια απήχηση.

Η ενασχόληση με την προσφορά της Ιωνίας στον παγκόσμιο πολιτισμό, την ιστορία της Σάμου μέσα στους αιώνες και την προσφορά των τέκνων της στη φιλοσοφία, την επιστήμη και τον πολιτισμό, αγκαλιάστηκε από ντόπιους και ξένους.

Οι καλλιτεχνικές εκδηλώσεις πού γίνονται κάθε χρόνο στο νησί, στο πλαίσιο του φεστιβάλ, αποτελούν το κορυφαίο γεγονός του Σαμιώτικου καλοκαιριού αλλά και έναυσμα συμμετοχής των παιδιών και των ενηλίκων της περιοχής.

Τα «Ηραία – Πυθαγόρεια» έχουν αναγνωρισθεί για την προσφορά τους στον πολιτισμό και την Ελληνική κουλτούρα από την UNESCO, το Γραφείο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Αθήνα, αλλά και την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή και έχουν τεθεί υπό την αιγίδα των Υπουργείων Τουρισμού και Πολιτισμού.

Για το 2022 συνεχίζουμε στην ίδια κατεύθυνση, με εξαίρετους καθηγητές και καλλιτέχνες, να τιμούν με την παρουσία τους τις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ. Το φεστιβάλ συνδιοργανώνεται από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και τον Δήμο Ανατολικής Σάμου και υποστηρίζεται από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Πυθαγορείου «Ο Λυκούργος».Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required