7 Ιουν 2022

7η Ιουνίου, Παγκόσμια Ημέρα Ασφάλειας Τροφίμων «World Food Safety Day»

Μήνυμα του αντιπεριφερειάρχη Λέσβου, με αρμοδιότητα στον Πρωτογενή Τομέα, κ. Πανάγου Κουφέλου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ασφάλειας Τροφίμων. «Το δικαίωμα του κάθε καταναλωτή για πρόσβαση σε ασφαλή τρόφιμα, θρεπτικά και επαρκή, Αδιαπραγμάτευτο!

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου καλεί όλους τους εμπλεκομένους στην Τροφική Αλυσίδα παραγωγούς, επαγγελματίες, καταναλωτές σε επαγρύπνηση, ώστε τα τρόφιμα να παράγονται υγιεινά και θρεπτικά και να παραμένουν ασφαλή.

Σημαντικό ζήτημα δημόσιας υγείας και πρωταρχικό στοιχείο ποιότητας ζωής και βιώσιμης ανάπτυξης!

Προφανώς επιλέγουμε προϊόντα που παράγονται στον τόπο μας, στο Βόρειο Αιγαίο καθώς
· Καλλιεργούνται με ασφάλεια!
· Είμαστε βέβαιοι ότι είναι ασφαλή!
· Διατηρούνται ασφαλή!

Καθώς γνωρίζουμε τι σημαίνει ασφαλές, υψηλής διατροφικής αξίας προϊόν, συνεργαζόμαστε όλοι μαζί για την εξασφάλιση των σωστά παραγόμενων τροφίμων, τροφίμων καλής υγείας και ευεξίας που παράγονται στα νησιά μας.

Κύριος προσανατολισμός μας, η διασφάλιση στο μέτρο που μας αναλογεί μέσω του Πρωτογενούς Τομέα, υψηλού επιπέδου υγείας προς τους πολίτες. Η συνεχής παροχή βοήθειας και η αναβάθμιση της τοπικής παραγωγής τροφίμων, με την εξασφάλιση εκείνων των προληπτικών μηχανισμών που θα επιτυγχάνουν τη συνεχή βελτίωση της ποιότητας αποτελεί βασικός μας στόχος, αποτελεί προτεραιότητα μας.

Επειδή ασφαλή τρόφιμα σημαίνει υγιής πληθυσμός, υγιείς νέοι, υγιές μέλλον!»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required