27 Ιουν 2022

Στάθης Τσασάκος: Στη δεκάδα της Παγκόσμιας Ολυμπιάδας The Big Indie Pitch το «Kolor-Blockz!»

Το Project: Το «Kolor-Blockz!» είναι ένα επερχόμενο πρωτοποριακό videogame, που δεν έχει προηγούμενο, σχεδιασμένο από τον 20χρονο Στάθη Τσασάκο - φοιτητή του Τμήματος Μηχανικών Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Αιγαίου στο Καρλόβασι της Σάμου. 

Οι ιδιαίτεροι και αγαπημένοι ως τώρα χαρακτήρες, οι προκλητικές δοκιμασίες, η πανέμορφη μουσική και το ρετρό artstyle με μια δόση του μοντέρνου 2022, δημιουργούν ένα πανέμορφο δισδιάστατο μετασύμπαν σε μορφή παιχνιδιού.

Οι παίκτες θα κάνουν παράξενους αλλά αξιαγάπητους (;) φίλους, και πολύ επικίνδυνους εχθρούς που θα φέρουν τα πάνω κάτω στο κόσμο της Reality 02. Πρόκειται να βιώσουν μία μοναδική εμπειρία που στηρίζεται στις επιλογές τους, καθώς είτε θα προσπαθήσουν να νικήσουν το πρωτάθλημα και να εκπληρώσουν μία μυστηριώδη προφητεία φέρνοντας έτσι το καλύτερο δυνατό επίλογο στην ιστορία, είτε σπάζοντας τους κανόνες του παιχνιδιού και να μετατραπούν σε μία άψυχη απειλή που θα σκορπά τον τρόμο στη Reality 02.


To πιο γνωστό εξώφυλλο του «Kolor-Blockz!»




Το εξώφυλλο του παιχνιδιού όπως παρουσιάστηκε στο 1ο Big Indie Pitch του Απρίλη, όπου το «Kolor-Blockz!» έκανε τη πρώτη του δημόσια εμφάνιση

Ο τελικός:

To Digital The Big Indie Pitch 2022 (PC+Console Edition), πραγματοποιήθηκε στις 15 Ιουνίου 2022, με το «Kolor-Blockz!» να κατακτά τη 4η θέση παγκοσμίως! 

Αξιοσημείωτο είναι, πως ο Στάθης Τσασάκος υπήρξε ο νεότερος Μηχανικός Εφαρμογών στους 10 φιναλίστ του τελικού του Ιουνίου. 

Οι κριτές ένιωσαν το παιχνίδι να επαναφέρει τη ζεστασιά παλιότερων αριστουργημάτων όπως το Undertale και το Earthbound, αλλά με μία εντελώς πρωτότυπη ατμόσφαιρα - γεγονός που θα μπορούσε να κάνει την ιδέα αν αξιοποιηθεί σωστά να ανοίξει ένα νέο κεφάλαιο στο χώρο του gaming.
 
Ωστόσο, αυτό από στέρησε τη συμμετοχή του «Kolor-Blockz!» στη μεγάλη τριάδα ήταν το μέγεθος του project το οποίο αναμένεται να ολοκληρωθεί στη χειρότερη το 2025, καθώς και η αδυναμία των κριτών να καταλάβουν κάποιες μικρές αλλά μη σημαντικές λεπτομέρειες γύρω από το βασικό gameplay του παιχνιδιού.


Ο Στάθης Τσασάκος ανάμεσα στους 10 φιναλίστ του τελικού «Big Indie Pitch 2022»

Ωστόσο, οι ορίζοντες του νεαρού δημιουργού άνοιξαν, και ο ίδιος παρουσίασε τη νέα του συνεργάτιδα στο τομέα της μουσικής και σχεδιασμού δευτερευόντων γραφικών, η οποία προτιμά να παραμένει πίσω από το ψευδώνυμο Selene.

Έξοδος από τη Πρώιμη Πρόσβαση, και η συμφωνία με τη Valve:

O δημιουργός πιστεύει πως το Demo θα ολοκληρωθεί και θα βγει από τη Πρώιμη Πρόσβαση (Early Access) μέσα στο Φθινόπωρο του 2022. Πριν λίγες μέρες ανακοινώθηκε η επίσημη συνεργασία του με τη SteamWorks της Valve, οπότε εκτιμάται πως η έξοδος του Demo από το Εarly Access θα συνοδέψει τη κυκλοφορία του στη πλατφόρμα Steam, ενώ υπάρχουν φήμες και για τη κυκλοφορία μίας δοκιμαστικής εκδοχής του παιχνιδιού και για κινητά.

Έχει ήδη κυκλοφορήσει το πρώτο minor update του demo που μπορείτε να κατεβάσετε και να δοκιμάσετε εδώ:

Kolor-Blockz! by StathisTsasakos - Game Jolt

ή

Kolor-Blockz! by StathisTsasakos (itch.io)

Η ανακοίνωση:

Πρόσφατα σε δημοσίευσή του στα Social Media, ο Στάθης Τσασάκος (στο instagram ως @stathis_tsks_) ανακοίνωσε πως νέες ιδέες και προσθήκες έχουν προκύψει από τότε που κυκλοφόρησε σε Early Access το Demo, και ανυπομονεί να δουλέψει σε αυτές με ένα μεγάλο αναμενόμενο update! Η δημοσίευση επίσης περιείχε ένα μικρό «Sneak Peek» της νέας εκδοχής του «Kolor-Blockz!» παρουσιάζοντας τα νέα visuals, καθώς και το νέο σύστημα διαλόγων που μόνος του (ξανά) ανέπτυξε. 

Ακολουθεί το βίντεο:



ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required