14 Ιουν 2022

Ψεκασμός αμπελιών κατά της ευδεμίδας

Ο ΕΟΣΣ ειδοποιεί τους αμπελοκαλλιεργητές που έχουν αμπέλια στις περιοχές: Μυτιληνιών μέχρι και Ρόγκια, Βουρλιωτών-Μανωλατών-Αμπέλου μέχρι τα χωριά, Λογαράδες Αγίου Κωνσταντίνου, Κοντακεΐκων, Υδρούσσας, Κάμπου Καρλοβασίου, Φουρνιώτικο Ρέμα, Ξυδιάς, Αγ. Αικατερίνη, Ξυλάκι και Λέκας, μέχρι το χωριό, να ψεκάσουν από σήμερα, Τρίτη 14 Ιουνίου, και μέχρι δύο μέρες το αργότερο, για αντιμετώπιση της ευδεμίδας (σαπίλας) με Χελγκάρ (Fenoxycarb 25 %) ή παρόμοιας δράσης εντομοκτόνο.

Οι βιοκαλλιεργητές που έχουν αμπέλια στις παραπάνω περιοχές πρέπει να χρησιμοποιήσουν αποκλειστικά τα σκευάσματα Βακίλου Θουριγγίας (Αγκρί, Μπακτοσπεΐνη, Μπακτεσίν) κάνοντας τον πρώτο ψεκασμό ή σκόνισμα σε πέντε μέρες από σήμερα και επανάληψη σε 10 – 15 μέρες. Κατά τις επεμβάσεις πρέπει να βρέχονται ή να σκονίζονται σχολαστικά τα σταφύλια και μπορεί να συνδυαστούν με σκευάσματα για ωίδιο. Δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται άλλα εντομοκτόνα εκτός των προτεινόμενων γιατί υπάρχει κίνδυνος υπολειμμάτων στο προϊόν.

Για περισσότερες πληροφορίες οι παραγωγοί να απευθύνονται στους γεωπόνους του Ενιαίου Οινοποιητικού Αγροτικού Συνεταιρισμού Σάμου στα τηλέφωνα 22730-87510 (εσωτ 528) και 22730-35760.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required