14 Ιουν 2022

Εορτή του Αγίου Πνεύματος στη Μητρόπολη Σάμου

Με λαμπρότητα εορτάστηκε η εορτή του Αγίου Πνεύματος στα ακριτικά μας Νησιά. Την ημέρα της Πεντηκοστής ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σάμου, Ικαρίας & Κορσεών, κ.κ. Ευσέβιος, ιερούργησε στη γυναικεία Ιερά Μονή Ζωοδόχου Πηγής Βλαμαρής, κήρυξε το Θείο Λόγο ενώ στη συνέχεια τελέσθηκε ο εσπερινός της Γονυκλισίας.

Το εσπέρας χοροστάτησε του Εσπερινού του Αγίου Πνεύματος στην ομώνυμη και πληγωμένη από το σεισμό της 30ής Οκτωβρίου 2020, Ιερά Μονή Αγίας Τριάδος Μυτιληνιών. Ανήμερα της Εορτής ο Μητροπολίτης μας ιερούργησε στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Βαλεοντάδων, ομίλησε σχετικώς και προ της Απολύσεως απένειμε το οφφίκιο του Αρχιμανδρίτου στον Ιερομόναχο π. Νικηφόρο Γερογλή όπου επί 21 χρόνια διακονεί στη Μητρόπολή μας, τόσο στην Ιερά Μονή Αγίας Ζώνης όπου τυγχάνει αδελφός της Μονής, όσο και στην Ενορία των Μανωλατών ως εφημέριος.
Ο Σεβασμιώτατος το εσπέρας της εορτής του Αγίου Πνεύματος χοροστάτησε στο Μεθέορτο εσπερινό στο γραφικό εκκλησάκι της Αγ. Τριάδος Παλαιού Καρλοβάσου, προεξήρχε στη καθιερωμένη Λιτανεία της Ιεράς Εικόνος και Κήρυξε το Θείο Λόγο. Στις Ιερές Ακολουθίες παρέστησαν πολιτικές, στρατιωτικές αρχές, και πλήθος πιστών.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required