31 Οκτ 2022

Σε εξέλιξη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης στη θαλάσσια περιοχή νότια της Σάμου

Σε εξέλιξη είναι στη θαλάσσια περιοχή νότια της Σάμου, μεγάλη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης υπό τον συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Έρευνας και Διάσωσης του υπουργείου Ναυτιλίας, για τον εντοπισμό άγνωστου μέχρι στιγμής αριθμού μεταναστών.

Αναλυτικότερα, επιχείρηση έρευνας και διάσωσης αλλοδαπών βρίσκεται σε εξέλιξη από μεσημβρινές ώρες σήμερα, Δευτέρα, 31/10, στη θαλάσσια περιοχή 3,8 νότια Σαμιοπούλας ν. Σάμου, υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Ειδικότερα, η Λιμενική Αρχή Σάμου, ενημερώθηκε από κυβερνήτη αλιευτικού σκάφους για τον εντοπισμό δύο (02) αλλοδαπών στην ανωτέρω θαλάσσια περιοχή.

Οι ανωτέρω αλλοδαποί μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Σάμου ενώ κατά δήλωση τους ανέφεραν ότι επέβαιναν από κοινού με άλλα δέκα (10) άτομα σε φουσκωτή λέμβο, η οποία ανετράπη.

Άμεσα, ξεκίνησαν έρευνες με τη συμμετοχή τριών (03) περιπολικών σκαφών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ενός (01) σκάφους της δύναμης FRONTEX, ελικοπτέρου SUPER PUMA της Πολεμικής Αεροπορίας, αεροσκάφους της δύναμης FRONTEX, καθώς και παραπλέοντων πλοίων, ενώ στην περιοχή πνέουν άνεμοι δυτικοί βορειοδυτικοί εντάσεως 4 μποφόρ..

Στη συνέχεια, το σκάφος της δύναμης FRONTEX εντόπισε και περισυνέλεξε δύο (02) ακόμα αλλοδαπούς από την ανωτέρω θαλάσσια περιοχή, οι οποίοι πρόκειται να μεταφερθούν στο Γενικό Νοσοκομείο Σάμου για τις απαραίτητες εξετάσεις.

Οι έρευνες συνεχίζονται... 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required