22 Ιαν 2023

Α’ Βραβείο Ολοκληρωμένων Έργων στον συμπατριώτη μας ιατρό – λογοτέχνη Αριστογείτων (Άρη) Γ. Χαραλαμπάκη

Τον προηγούμενο μήνα, στην εκπνοή της χρονιάς που έφυγε (14 Δεκεμβρίου 2022), η Ένωση Ελλήνων Λογοτεχνών (ιδρυθείσα το 1930), απένειμε το Α’ Βραβείο Ολοκληρωμένων Έργων στον συμπατριώτη μας ιατρό (καρδιολόγο) και λογοτέχνη, Αριστογείτων (Άρη) Γ. Χαραλαμπάκη. Αυτή η βράβευση ήρθε να προστεθεί στις δεκάδες άλλες που έχει λάβει ο εκλεκτός συγγραφέας, αντιστράτηγος Υγειονομικού ε.α., για το έργο του. Πάντα περήφανοι, όλοι εμείς εδώ, στην ιδιαίτερη πατρίδα του.

Λίγα λόγια για τον Άρη Χαραλαμπάκη


Ο Αριστογείτων (Άρης) Χαραλαμπάκης γεννήθηκε στον Πύργο Σάμου το 1944. Το 1969 αποφοίτησε από τη Στρατιωτική Ιατρική Σχολή. Πήρε την ειδικότητα της Καρδιολογίας το 1976 και ανακηρύχθηκε διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών το 1977. Διετέλεσε Διευθυντής της Καρδιολογικής κλινικής του 401 ΓΣΝΑ επί πολλά χρόνια. Υπήρξε Διευθυντής της Ανωτάτης του Στρατού Υγειονομικής Επιτροπής (ΑΣΥΕ) και Γενικός Διευθυντής και των τριών Στρατιωτικών Νοσοκομείων της Αθήνας: 414 Πεντέλης, 401 ΓΣΝΑ και ΝΙΜΤΣ. Αποστρατεύτηκε το 2005 με τον βαθμό του Αντιστρατήγου και εξακολουθεί να ασκεί ιδιωτικά την Καρδιολογία. 


Από τις εκδόσεις «Αγγελάκη», τα πρόσφατα βραβευμένα έργα του

Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Ιατρών Λογοτεχνών (2015-2018) και μέλος της Ένωσης Ελλήνων λογοτεχνών, της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών, της Ελληνικής Εταιρείας Χριστιανικών Γραμμάτων. Το 2000 εξέδωσε την πρώτη του ποιητική συλλογή. "Μετέωρη αγάπη", (εκδόσεις Καπόν). Το 2002 η δεύτερη ποιητική συλλογή του "Στ΄ ουρανού το φως", (εκδόσεις Ιωλκός), απέσπασε το Α΄ Βραβείο ποίησης της Ελληνικής Εταιρείας Χριστιανικών Γραμμάτων. Η τρίτομη συλλογή παιδικής ποίησης (Εκδόσεις ΑΩ, 2011) διακοσμημένη με 150 έγχρωμες ζωγραφιές του Γιώργου Σταθόπουλου, τιμήθηκε με το πρώτο Βραβείο Παιδικής Ποίησης από την Ένωση Ελλήνων Λογοτεχνών. Τον Δεκέμβριο 2010 κυκλοφόρησαν 14 μελοποιημένα ποιήματα με τίτλο "Μετέωρη Αγάπη" (Music Corner). Τη μουσική σύνθεση έκαναν ο Γιώργος Παυλάκος με τον Τάκη Εαρινό. Τραγουδούν ο Τάκης Κωνσταντακόπουλος, ο Δώρος Δημοσθένους και η Υακίνθη Λάγιου. Έχει τιμηθεί με το Χρυσό Μετάλλιο Πνευματικής Αξίας Α΄ Τάξεως από την Ένωση Ελλήνων Λογοτεχνών για τη συνολική του προσφορά στα ελληνικά γράμματα.

Η βράβευσή του από την Ένωση Ελλήνων Λογοτεχνών, το 2017, για το βιβλίο του
«Η μελωδία των ζώων»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required