10 Φεβ 2023

Νομαρχιακή Επιτροπή Σάμου ΠΑΣΟΚ - Κίνημα Αλλαγής: Αναφορικά με την επίσκεψη της αναπληρώτριας υπουργού Υγείας στη Σάμο

Ανακοίνωση, με αφορμή την επίσκεψη της αναπληρώτριας υπουργού Υγείας Μίνας Γκάγκα στη Σάμο, εξέδωσε η Νομαρχιακή Επιτροπή Σάμου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής αναφέροντας τα εξής:

«Το ΕΣΥ, μια εμβληματική μεταρρύθμιση των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, βρίσκεται σε κρίσιμο σημείο από τα χρόνια προβλήματα της υποχρηματοδότησης και της υποστελέχωσης και συνεχίζει χάρη στην αυταπάρνηση του ιατρικού, νοσηλευτικού και διοικητικού προσωπικού.
Ειδικά στο νησί μας οι ελλείψεις είναι μεγάλες και έχουν αναδειχθεί από τους εργαζομένους της πρώτης γραμμής μέσα από τα αρμόδια συλλογικά τους όργανα. 

Ένα από τα πολλά παραδείγματα είναι η κενή θέση στο Περιφερειακό Ιατρείο Πλατάνου, το οποίο έχει στην αρμοδιότητά του τα χωριά Πλάτανος, Κονταίικα, Άγιοι Θεόδωροι, Κουμαίικα και Σκουραίικα. Ακόμη, στο Γενικό Νοσοκομείου Σάμου οι χρόνιες ελλείψεις σε ειδικότητες όπως ΩΡΛ, γαστρεντερολόγος, ενδοκρινολόγος, ογκολόγος, οφθαλμίατρος, αλλά και σε νοσηλευτικό, διοικητικό και λοιπό προσωπικό προκαλούν δυσκολία στη σωστή αντιμετώπιση των ζητημάτων υγείας των πολιτών του Νομού μας και όχι μόνο.

Με αφορμή την επίσκεψη της αναπληρώτριας Υπουργού Υγείας κ. Ασημίνας Γκάγκα, αναρωτιόμαστε, τι προτίθεται να κάνει αυτή η κυβέρνηση ώστε το ΕΣΥ να μπορέσει να παρέχει καθολική και ελεύθερη πρόσβαση σε ποιοτικές υπηρεσίες υγείας στους πολίτες του Νομού μας.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required