8 Φεβ 2023

Επίσκεψη της Μίνας Γκάγκα στη Σάμο - Συγκέντρωση διαμαρτυρίας από τον Σύλλογο Εργαζομένων Νοσοκομείου Σάμου

Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, κ. Μίνα (Ασημίνα) Γκάγκα, αναμένεται να επισκεφθεί τη Σάμο την Πέμπτη, 9 Φεβρουαρίου.



Συνοδευόμενη από τον βουλευτή Σάμου, καθηγητή Καρδιολογίας κ. Χριστόδουλο Στεφανάδη, και τον διοικητή της 2η ΔΥΠΕ (Διοίκηση Υγειονομικής Περιφέρειας) Πειραιώς και Αιγαίου κ. Χρήστο Ροϊλό, θα επισκεφθούν αρχικά το Κέντρο Υγείας Καρλοβάσου πραγματοποιώντας συνάντηση με τη διευθύντρια, ιατρό κα Ευτυχία Δήμου, το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. 

Στην πόλη της Σάμου θα επισκεφθεί το Κέντρο Υγείας Σάμου όπου θα ενημερωθεί από τον πρόεδρο της Διοικούσας Επιτροπής κ. Χρήστο Παπακοσμά, το ιατρικό και διοικητικό προσωπικό. 

Η επίσκεψη θα ολοκληρωθεί στο Γενικό Νοσοκομείο Σάμου όπου η κ. Γκάγκα θα ενημερωθεί από την αναπληρώτρια κοινή διοικήτρια των Νοσοκομείων Σάμου και Ικαρίας, κ. Αφροδίτη Αγγέλη, για την κατάσταση που βρίσκεται το ίδρυμα και θα συνομιλήσει με τους ιατρούς, το νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό. Στις 13:30, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας θα παραχωρήσει συνέντευξη στα τοπικά ΜΜΕ.


Ποια είναι η Μίνα Γκάγκα

Η Ιατρός κ. Μίνα Γκάγκα (MD, PhD) σπούδασε στο ΕΚΠΑ, ειδικεύθηκε στην Πνευμονολογία στην Πνευμονολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών και εν συνεχεία εξειδικεύτηκε στην Αλλεργιολογία και Κλινική Ανοσολογία στο Imperial College και στο Royal Brompton Hospital του Λονδίνου.

Υπήρξε Επίκουρη Καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και Διευθύντρια της 7ης Πνευμονολογικής Κλινικής και του Κέντρου Άσθματος στο Γ.Ν.Ν.Θ.Α. «Η Σωτηρία», όπως επίσης και Διευθύντρια Ιατρικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου, τόσο με κλινικό όσο και με εκπαιδευτικό ρόλο.

Επιπλέον, έχει διατελέσει Γενική Γραμματέας και Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Πνευμονολογικής Εταιρείας, Γραμματέας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Διαπίστευσης στην Πνευμονολογία (ΕΣΔΠ) και Σύμβουλος στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (Π.Ο.Υ.).

Συμμετείχε δε ενεργά ως κύριος ερευνητής σε πολλαπλές κλινικές δοκιμές, ενώ είναι και μέλος των ομάδων για την ανάπτυξη κατευθυντήριων γραμμών για το άσθμα και τον καρκίνο του πνεύμονα, τομείς στους οποίους έχει πλήθος δημοσιεύσεων.

Στις 31 Αυγούστου 2021 ανέλαβε Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας του Συλλόγου Εργαζομένων Νοσοκομείου Σάμου

Με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Σάμου γνωστοποίησε για συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 11 το πρωί της Πέμπτης στην είσοδο του Νοσοκομείου. Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

«Οι Υπουργοί έρχονται και φεύγουν τα προβλήματα στη Δημόσια Υγεία παραμένουν!!!

Τα Κυβερνητικά κλιμάκια και οι Υπουργοί υπηρετούν την πολιτική της υποχρηματοδότησης, υποστελέχωσης, υποβάθμισης και ιδιωτικοποίησης του Δημόσιου Συστήματος Υγείας.

Οι μεγάλες ελλείψεις που υπάρχουν στο νοσοκομείο μας σε ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό, η εντατικοποίηση της εργασίας, οι ελαστικές μορφές εργασίας αλλά και οι διαλυμένες εγκαταστάσεις με ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό ελλιπή και παλαιωμένο δημιουργούν ένα εκρηκτικό μείγμα σε εργαζόμενους αλλά και στους κατοίκους του νησιού που δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν.

Ο τελευταίος νόμος που ψήφισε η κυβέρνηση για το νέο ΕΣΥ είναι αυτός που έδωσε τη χαριστική βολή σε ότι είχε απομείνει από το Δημόσιο Σύστημα Υγείας.
Όλοι και όλες στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας
τη Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου και ώρα 11
στην είσοδο του νοσοκομείου
να υποδεχτούμε την Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας κ. Μίνα (Ασημίνα) Γκάγκα.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required