17 Μαρ 2023

Η απεργιακή κινητοποίηση της 16ης Μαρτίου στον Εύδηλο Ικαρίας

Το Εργατικό Κέντρο Νομού Σάμου εξέδωσε ανακοίνωση για την απεργιακή κινητοποίηση της 16ης Μαρτίου στον Εύδηλο Ικαρίας, που προκήρυξαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ αναφορικά με το πολύνεκρο δυστύχημα των Τεμπών.

«Η οργή μας να τσακίσει την πολιτική που μετράει τις ζωές μας ως κόστος» & «το έγκλημα στα Τέμπη να μην παραγραφτεί, να πληρώσουν όλοι οι πραγματικοί ένοχοι», ήταν τα μηνύματα που έστειλαν δεκάδες εργαζόμενοι ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων, αυτοαπασχολούμενοι, συνταξιούχοι από την απεργιακή συγκέντρωση στην πλατεία Ευδήλου.


Παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες, δόθηκε ηχηρή συνέχεια των προηγούμενων μαζικών κινητοποιήσεων, από τον λαό της Ικαρίας, ανταποκρινόμενοι στο απεργιακό κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου, του Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ και όλων των σωματείων και φορέων του νησιού. Αρκετά καταστήματα σε όλη την Ικαρία παρέμειναν κλειστά.


Στις ομιλίες έγινε μεταξύ άλλων αναφορά στα μέτρα προστασίας που απαιτούνται σε όλους τους χώρους δουλείας, στο δικαίωμα όλων μας για ασφαλείς και φτηνές μεταφορές, στην ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας, στη διεκδίκηση των γονέων για ασφαλή σχολεία. Επίσης καταγγέλθηκε η προβοκάτσια της κυβέρνησης για να σπάσει το απεργιακό μέτωπο, που προσπάθησε να βγάλει την απεργία της ΑΔΕΔΥ ως «παράνομη».


Στη συγκέντρωση τοποθετήθηκαν: Από την Ένωση Γονέων Σχολείων Ικαρίας ο Κώστας Φάκαρος, από την ΕΛΜΕ Ικαρίας-Φούρνων ο Χρήστος Δάμαλος, από τον Σύλλογο Αυτοαπασχολουμένων Ικαρίας ο Γιάννης Κράτσας, από την Ένωση Δημοκρατικών Γυναικών Ικαρίας η Ηρώ Μανώλη, από το Συνδικάτο Οικοδόμων Ικαρίας-Φούρνων ο Νίκος Σταυρινουδάκης, από το Ν.Τ. Σάμου της ΑΔΕΔΥ η Βαγγελιώ Λάκκα και από το Εργατικό Κέντρο Σάμου η Κατερίνα Χατζηαργυρίου.


Στην κινητοποίηση επίσης δόθηκε αγωνιστικός χαιρετισμός, κι από εδώ την άκρη του Αιγαίου, προς στους ξεσηκωμένους υγειονομικούς και τα σωματεία τους στα Νοσοκομεία Παίδων «Αγία Σοφία» και «Αγλ. Κυριακού», τους ξεσηκωμένους γονείς, ενάντια στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για την ιδιωτικοποίηση της μοναδικής παιδοογκολογικής μονάδας που λειτουργεί σε όλη την Ελλάδα. Στάλθηκε κι από εδώ ένα μυριόστομο ΟΧΙ στην ιδιωτικοποίηση της δημόσιας υγείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required