17 Μαρ 2023

16 Μαρτίου - Η απεργία για τους νεκρούς των Τεμπών, με τη συμμετοχή σωματείων, φορέων, συλλόγων γονέων & μαθητών

Εκατοντάδες απεργοί απ’ όλη τη Σάμο, παρά την κακοκαιρία που επικρατεί από το βράδυ της Τετάρτης στο νησί, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του ΕΚΣ και του ΝΤ Σάμου της ΑΔΕΔΥ, την Πέμοτη, 16 Μαρτίου, ένωσαν τις φωνές τους με χιλιάδες απεργούς σε όλη τη χώρα απαιτώντας οι νεκροί των Τεμπών να είναι τα τελευταία θύματα του κέρδους.

Το Εργατικό Κέντρο σε ανακοίνωσή του για την κινητοποίηση αναφέρει τα εξής: 
«Η συγκέντρωση ξεκίνησε από το ΕΚΣ, όπως είχε προγραμματιστεί και ακολούθησε πορεία στην παραλιακή και την πλατεία Πυθαγόρα, με τη συμμετοχή πολλών σωματείων, φορέων του κινήματος, συλλόγων γονέων νεολαίας, μαθητών.


Μια πορεία που παρ’ ότι η δυνατή βροχή δεν επέτρεψε να γίνουν οι ομιλίες στην πλατεία Πυθαγόρα, ωστόσο είχε μαζικότητα και τα συνθήματα που ακούστηκαν έδειξαν την απαίτησή μας να μην υπάρξει καμιά συγκάλυψη του εγκλήματος.

Και καμία συγκάλυψη σημαίνει να μη μείνει έξω από το κάδρο των ευθυνών και να καταδικαστεί η πολιτική όλων των κομμάτων που κυβέρνησαν τη χώρα και ευθύνονται για την απελευθέρωση των σιδηροδρόμων και των μεταφορών. Να σταματήσουν να είναι τα σχολεία, οι χώροι δουλειάς, οι μεταφορές μια απέραντη κοιλάδα των Τεμπών για τα πλούτη των λίγών!


Στο σύντομο χαιρετισμό που απηύθυνε το μέλος της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Σάμου και πρόεδρος του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Σάμου, Μάριος Βαλωμένος ανέφερε ότι στη σημερινή συγκέντρωση αποφάσεις έχουν πάρει πολλά σωματεία του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα όπως το Σωματείο Εργατοτεχνιτών Οικοδόμων Καρλοβάσου, το Σωματείο εργαζομένων στα Ξενοδοχεία στα Τουριστικά Γραφεία και τα Επισιτιστικά Καταστήματα Σάμου, ο Σύλλογος Τεχνικών της ΔΕΗ, ο Σύλλογος Εργαζομένων στο Γ.Νοσοκομείου Σάμου, ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών, η ΕΛΜΕ, ο Σύλλογος Εργαζομένων στους Δήμους, τα σωματεία Συνταξιούχων Σάμου και Καρλοβάσου, ο Σύλλογος διδασκόντων του Πανεπιστημίου Αιγαίου, η Επιτροπή Ειρήνης Σάμου, ο Πανσαμιακός Αγροτικός Σύλλογος, Σύλλογοι Γυναικών μέλη της ΟΓΕ, Σύλλογοι Γονέων και άλλα. Ενώ σημαντική ήταν η συμμετοχή μαθητών από γυμνάσια του Βαθιού.

Κλείνοντας τη συγκέντρωση, δήλωσε ότι δε θα επιτρέψουμε να συμβούν “άλλα Τέμπη”, θα συνεχίσουμε στο δρόμο του οργανωμένου αγώνα και με επιμονή θα παλεύουμε για μια ζωή ασφαλή για εμάς και τα παιδιά μας γιατί η ζωή μας δεν είναι κόστος, η ζωή μας έχει αξία!


Συνάδελφοι και συναδέλφισσες,

Συνεχίζουμε με την οργάνωση της δράσης μας και το δυνάμωμα των σωματείων και των συλλόγων μας. Δε μας ταιριάζει μια ζωή που η προστασία της αποτελεί κόστος, η αξιοπρέπεια θα βρίσκεται μεταξύ πλειστηριασμών, αυξήσεων-ψίχουλα που θα αναγκάζεσαι να κόβεις από τις βασικές ανάγκες. Να μη δεχτούμε το μέλλον που μας προετοιμάζουν για ζωή με κουπόνια και θανάτους με εισιτήριο άνευ επιστροφής. Η οργή μας να γίνει αγώνας για ό,τι απειλεί καθημερινά τη ζωή μας στους χώρους δουλειάς, στην εκπαίδευση, στην ακτοπλοΐα, στην υγεία!»


Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required