31 Οκτ 2023

Συμμετοχή του Συλλόγου Γυναικών Μυτιληνιών Σάμου στις κινητοποιήσεις για την υγεία

«Ο Σύλλογος Γυναικών Μυτιληνιών Σάμου συμφωνεί με το πλαίσιο πάλης και διεκδίκησης που βάζουν τα Εργατικά Κέντρα και Νομαρχιακά Τμήματα της ΑΔΕΔΥ σε Παναιγαιακό συντονισμό κινητοποιήσεων ενάντια στην εγκληματική αδιαφορία και εγκατάλειψη όλων των δομών υγείας σε ανθρώπινο δυναμικό, κτιριακές εγκαταστάσεις και ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό από τις, διαχρονικά, απαράδεκτες κυβερνητικές πολιτικές.

Ενώνουμε και τη δική μας φωνή για να έχει στο νησί μας νοσοκομείο και κέντρα υγείας, ΕΚΑΒ, αγροτικά και περιφερειακά ιατρεία στελεχωμένα με μόνιμο ιατρικό, νοσηλευτικό και βοηθητικό προσωπικό όλων των ειδικοτήτων, για νοσοκομεία κτιριακά ασφαλή και καθαρά.

Ζούμε και οι γυναίκες των Μυτιληνιών και οι οικογένειες μας τον φόβο και την ανασφάλεια σε περίπτωση που χρειαστούμε εμείς και τα παιδιά μας νοσηλεία, ιατρική βοήθεια από ειδικότητα που λείπει, από φάρμακα σε έλλειψη.

Οργή, αγανάκτηση και απελπισία υπάρχει για τα πολύμηνα ραντεβού στο νοσοκομείο.

Κυνικά μας σπρώχνουν στους ιδιώτες ή θα ζούμε χωρίς περίθαλψη.

Κωφεύουν προκλητικά, όλοι οι αρμόδιοι, στις διεκδικητικές ενέργειες του συλλόγου για να έχει το χωριό κάθε μέρα γιατρό στο περιφερειακό ιατρείο με τον κατάλληλο εξοπλισμό. Για την στελέχωση του προγράμματος «βοήθεια στο σπίτι» για όλους χωρίς πλαφόν και εξαιρέσεις.

Δεν ντρέπονται για την κτιριακή κατάντια και την υποστελέχωση του ΚΕΦΙΑΠ σε αναγκαίες ειδικότητες που έχουν απόλυτη ανάγκη και δικαίωμα τα παιδιά με αναπηρία με αποτέλεσμα, ειδικά εκείνα που δεν μπορούν να μετακινηθούν προς αυτό, να μην έχουν καμιά ελπίδα βελτίωσης της κατάστασης τους.

ΜΟΝΟ Η ΜΑΖΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΘΑ ΑΝΑΓΚΑΣΕΙ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΜΑΣ

ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΜΑΣ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΠΥΘΑΓΟΡΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 2 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 6 μ.μ.».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required