31 Οκτ 2023

Μια σκακιστική ομάδα μαθητών από το ΓΕΛ Καρλοβάσου παίζει σκάκι σε ένα διεθνές τουρνουά!

Μια σκακιστική ομάδα μαθητών από το Καρλόβασι παίζει σκάκι και φέτος στο ετήσιο τουρνουά που πραγματοποιείται στην πλατφόρμα της Διεθνούς Ομοσπονδίας Σκακιού δι’ Αλληλογραφίας (www.iccf.com). Είναι η δέκατη συνεχόμενη φορά που μια ομάδα τριών μαθητών και ενός εκπαιδευτικού από την Σάμο παίρνει μέρος σε αυτό το εξαιρετικά ενδιαφέρον τουρνουά Σκακιού στο οποίο οι σκακιστές παίζουν από απόσταση.

Οι μαθητές που είναι και μέλη του Σκακιστικού Ομίλου Σάμου θα αντιμετωπίσουν μαθητές από τέσσαρα πολωνικά σχολεία.

Για τον λόγο αυτό την αφίσα του τουρνουά κοσμούν οι αστρονόμοι Αρίσταρχος και Κοπέρνικος που συνδέονται λόγω του ηλιοκεντρικού πλανητικού συστήματος.

Οι ομάδες που συμμετέχουν είναι οι εξής:

1. SP nr 1, Tomaszów Lub

2. Zespół Szkół Technicznych, Ustroń

3. Zespół Szkół Technicznych, Skarżysko-Kam

4. Liceum Ogólnokształcące nr 1, Brodnica

5. Lyceum & High School, Karlovassi, Samos

Το τουρνουά θα ξεκινήσει στις 20 Οκτωβρίου 2023 και αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Μαΐου του 2024.



Το φετινό τουρνουά (όπως και αυτά των προηγούμενων ετών) πραγματοποιείται στην σκακιστική πλατφόρμα της Διεθνούς Ομοσπονδίας Σκακιού δι’ Αλληλογραφίας (International Correspondence Chess Federation – ICCF) έπειτα από τις ενέργειες του Πολωνού κ. Mariusz Wojnar ο οποίος θα είναι και ο διοργανωτής ενώ διαιτητής θα είναι ο ΙΑ κ. Józef Lubas.

Την εξέλιξη των παρτίδων μπορεί κανείς να την παρακολουθεί αναλυτικά (ανά παίκτη) από την ιστοσελίδα του ICCF στο δεσμό: https://www.iccf.com/event?id=99393    ενώ σχετική ανάρτηση υπάρχει και από τους διοργανωτές στην ιστοσελίδα της Πολωνικής Ομοσπονδίας Σκακιού δι’ αλληλογραφίας: https://kszgk.com/?p=30693 όπου μπορεί κανείς να ενημερωθεί και για όλα τα τουρνουά των περασμένων ετών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required