24 Οκτ 2023

Ψήφισμα για την Παλαιστίνη από τον Σύλλογο Γυναικών Μυτιληνιών

Η γενική συνέλευση του συλλόγου γυναικών Μυτιληνιών Σάμου που πραγματοποιήθηκε το Σαββάτο, 21 Οκτωβρίου, ενέκρινε το παρακάτω ψήφισμα. «75 χρόνια διωγμών, δολοφονιών αμάχων, παιδιών και γυναικών, φυλακίσεων ακόμα και 10χρονων. 75 χρόνια παράνομης κατοχής, παράνομων εποικισμών, ξεριζωμού των παλαιστινίων από τα σπίτια τους από την πατρίδα τους.

Τα 3/5 της πατρίδας των παλαιστινίων τα κατέχει το Ισραήλ, αναγκάζει 2,5 εκ ανθρώπων να ζουν σε μια έκταση όσο η Σάμος, με 4 ώρες την ημέρα ακατάλληλο νερό και ρεύμα. Όπως λέει ο Ισραηλινός δημοσιογράφος Γκιντεόν Λεβί το Ισραήλ δεν μπορεί να φυλακίζει 2,5 εκ. κατοίκους στην Γάζα χωρίς να πληρώσει οδυνηρό τίμημα. Και ο λαός του Ισραήλ πληρώνει και αυτός την εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης του εισπράττοντας την οργή και την βία των κατακτημένων και βασανισμένων Παλαιστίνιων.

Ο ΟΗΕ παίζει τον Πόντιο Πιλάτο και ο λεγόμενος Δυτικός κόσμος ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ μαζί και η κυβέρνηση της ΝΔ στηρίζει το κράτος δολοφόνο. Όλες οι αποφάσεις για να έχει την πατρίδα του ο Παλαιστινιακός λαός αγνοούνται προκλητικά στο όνομα των γεωπολιτικών συμφερόντων.

Ο Παλαιστινιακός λαός δεν είναι τρομοκράτης όπως δεν ήταν ο Ελληνικός λαός που πολεμούσε τους Γερμανούς κατακτητές. Ο πόλεμος της προπαγάνδας και της αντιστροφής της πραγματικότητας, δεν μπορούν να δικαιολογήσουν τα διαχρονικά εγκλήματα του κράτους του Ισραήλ σε βάρος των Παλαιστινίων.

Οι γυναικείοι Σύλλογοι και ομάδες γυναικών μέλη της ΟΓΕ αγωνιζόμαστε για την ειρήνη των λαών για να ζουν οι λαοί αδελφωμένοι. Απαιτούμε τον τερματισμό της ισραηλινής κατοχής, Παλαιστίνη ελεύθερη και ανεξάρτητη. Επιστροφή όλων των Παλαιστίνιων προσφύγων στις εστίες τους, με βάση τις σχετικές αποφάσεις του ΟΗΕ. Άμεση απελευθέρωση όλων των Παλαιστίνιων που κρατούνται στις ισραηλινές φυλακές. Καμία συμμετοχή της Ελλάδας - καμία στήριξη στον σφαγιασμό του παλαιστινιακού λαού. Να αποσυρθούν τα πολεμικά μας πλοία από την περιοχή. ΤΩΡΑ αναγνώριση του Παλαιστινιακού Κράτους.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required