11 Δεκ 2023

Εντοπισμός 9 ατόμων και σύλληψη του διακινητή τους στη Σάμο

Φωτό αρχείου
Τις πρωινές ώρες της Παρασκευής, 8 Δεκεμβρίου, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Σάμου για την ύπαρξη ύποπτου ταχύπλοου σκάφους, στη θαλάσσια περιοχή πλησίον ακρωτηρίου “Πράσο” βορειοανατολικά της Σάμου.
Αμέσως για το σημείο απέπλευσε περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., όπου εντόπισε το ταχύπλοο σκάφος, να κινείται με μεγάλη ταχύτητα με κατεύθυνση προς τις έναντι τουρκικές ακτές. Ακολούθησε καταδίωξη με τη χρήση φωτεινών και ηχητικών σημάτων, στα οποία ο χειριστής του ταχυπλόου σκάφους, δεν ανταποκρίθηκε. Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκαν προειδοποιητικές βολές από το πλήρωμα του περιπολικού σκάφους σε ασφαλή τομέα, με αποτέλεσμα την ακινητοποίησή του.

Παράλληλα, στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας του Λιμεναρχείου, εντόπισαν στη χερσαία περιοχή ακρωτηρίου “Πράσο” 9 αλλοδαπούς (4 άντρες, 1 γυναίκα και 4 ανήλικους), καλά στην υγεία τους και τους μετέφεραν στην Κλειστή Ελεγχόμενη Δομή (Κ.Ε.Δ.) Σάμου.

Από το Λιμεναρχείο Σάμου που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθη ο 25χρονος χειριστής, για παράβαση του άρθρου 30 του Ν. 4251/2014 “Διακίνηση υπηκόων τρίτων χωρών στον Ελλαδικό χώρο” και του άρθρου 83 του Ν. 3386/05 “Παράνομη είσοδος στη χώρα”, ενώ κατασχέθηκε η λέμβος και μια συσκευή κινητής τηλεφωνίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required