11 Φεβ 2024

Εκπαιδευτικές επισκέψεις των μαθητών και μαθητριών του 1ου ΕΠΑΛ Καρλοβασίου

Την Πέμπτη, 1η Φεβρουαρίου, μαθητές και μαθήτριες του 1ου Ημερήσιου ΕΠΑΛ Καρλοβασίου πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη στην Πόλη της Σάμου, στο πλαίσιο δραστηριοτήτων των εκπαιδευτικών προγραμμάτων: «Έλα να σου μιλήσω για τον τόπο μου», «Αγροτοτουρισμός στο Νησί του Πυθαγόρα», «Τρόπος λειτουργίας ραδιοφωνικού σταθμού».

Η 1η ομάδα μαθητών και μαθητριών επισκέφθηκαν τα Γενικά Αρχεία του Κράτος (ΓΑΚ) – Αρχεία νομού Σάμου, όπου οι φιλόλογοι κ. Μανόλης Γιαννούτσος και Μάριος Βακίρης ενημέρωσαν τους μαθητές για το ρόλο και τη λειτουργία των Αρχείων. Οι μαθητές και οι μαθήτριες είδαν από κοντά αρχειακό υλικό και ενημερώθηκαν για ιστορικά τοπόσημα του Καρλοβασίου – βυρσοδεψεία, λεπροκομείο, προσφυγικά.Η 2η ομάδα μαθητών και μαθητριών επισκέφθηκαν το Αρχαιολογικό Μουσείο Βαθέος Σάμου, όπου η ξεναγός κα Ειρήνη Χαραλαμπάκη ευγενικά προσφέρθηκε και ξενάγησε τους μαθητές/τριες μας, στις αίθουσες του Μουσείου.Η 3η ομάδα μαθητών και μαθητριών επισκέφθηκαν τον ραδιοφωνικό σταθμό «Radio Cafe 102,4». Ο κ. Αλέξης Κομνηνός, ενημέρωσε τους μαθητές και τις μαθήτριες για τον τρόπο λειτουργίας ενός ραδιοφωνικού σταθμού, καθώς και για την οργάνωση μιας «ζωντανής» ραδιοφωνικής εκπομπής τόσο στο χώρο του σταθμού, όσο και μέσω τηλεφωνικών συσκευών ή και του διαδικτύου.

«Καρλόβασι 8 Φεβρουαρίου

Οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου επέδειξαν άψογη συμπεριφορά και με τις παρατηρήσεις, τα σχόλια και τις ερωτήσεις τους έκαναν τις εκπαιδευτικές επισκέψεις μια πολύτιμη βιωματική εμπειρία για αυτούς.

Ευχαριστούμε θερμά για το χρόνο που διέθεσαν στους μαθητές και μαθήτριες του σχολείου μας: τους φιλολόγους κο Μ. Γιανούτσο, και τον κο Μ. Βακίρη, από την επίσκεψη στα Γενικά Αρχεία του Κράτους και τις σημαντικές πληροφορίες που μοιράστηκαν με τους μαθητές μας. Καθώς επίσης την Ξεναγό κα Ειρ. Χαραλαμπάκη για την δωρεάν ξενάγηση στο Αρχαιολογικό Μουσείο Σάμου, και τέλος τον κο Α. Κομνηνό για την φιλοξενία στον ραδιοφωνικό σταθμό «Ράδιο Cafe».»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required