1 Φεβ 2024

Καθολική συμμετοχή των ιατρών του Νοσοκομείου Σάμου στην 4ωρη στάση εργασίας της Ε.Ν.Ι.Σ.

Με καθολική συμμετοχή των ιατρών του Νοσοκομείου Σάμου πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη, 1η Φεβρουαρίου, η 4ωρη στάση εργασίας που προκήρυξε η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Σάμου (Ε.Ν.Ι.Σ.) από τις 9 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι ενώ υπήρξε συγκέντρωση στην είσοδο του Νοσοκομείου.

Την στάση εργασίας στήριξαν με ανακοινώσεις τους ο Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Σάμου και ο Ιατρικός Σύλλογος Σάμου. Τα σοβαρά προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στο νοσηλευτικό μας ίδρυμα αποτυπώνονται στην ανακοίνωση της Ε.Ν.Ι.Σ. «Αυτή η στάση είναι μόνο μια προειδοποίηση», τόνισε ο πρόεδρος της Ε.Ν.Ι.Σ., ιατρός-χειρουργός κ. Ανδρέας Ευστρατουδάκης.


«Έχει ζητηθεί επανειλημμένως προκήρυξη για πρόσληψη ειδικευμένων ιατρών για το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, η οποία μέχρι του παρόντος δεν έχει πραγματοποιηθεί.

Από τις 76 οργανικές θέσεις ειδικευμένων ιατρών είναι καλυμμένες οι 37, και συγκεκριμένα στο Τ.Ε.Π. δεν υπηρετεί κανένας ιατρός, και το τμήμα εξυπηρετείται από ιατρούς των κλινικών. Επίσης από τις 31 θέσεις ειδικευόμενων ιατρών, είναι καλυμμένες οι 2.

Λόγω των παραπάνω, και της μη ανταπόκρισης στα επανειλημμένα αιτήματά μας, μετά από γενική συνέλευση η Ε.Ν.Ι.Σ αποφάσισε ομόφωνα να προχωρήσει σε κινητοποιήσεις.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required