10 Μαΐ 2024

18 & 22 Μαΐου - Μουσικοχορευτική και θεατρική παράσταση «ο ΧΟΡ.Ο.Σ. σήμερα το 2024»

Ο Χορευτικός Όμιλος Σάμου – ΧΟΡ.Ο.Σ. διοργανώνει νέα μεγάλη μουσικοχορευτική και θεατρική παράσταση με τίτλο: «ο ΧΟΡ.Ο.Σ. σήμερα το 2024» που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 18 και την Τετάρτη 22 Μαΐου, στις 9 το βράδυ, στο αμφιθέατρο του Γενικού Λυκείου Σάμου.

Τι συμβαίνει όταν οι ελληνικοί παραδοσιακοί χοροί συναντούν τους λαϊκούς; Πόσο άλλαξαν σήμερα οι χοροί του χτες και πώς μεταλλάσσεται το παραδοσιακό σε έντεχνο; Υπάρχει ταύτιση ανάμεσα στο ζεϊμπέκικο που χόρευαν οι παππούδες μας, με τις λαϊκές επιτυχίες που χορεύουμε σήμερα; Και αν υπάρχει, το ζεϊμπέκικο χορεύεται από γυναίκες; Χορογραφείται ή είναι ελεύθερος χορός; Και τι θα γίνει τελικά όταν ο άνθρωπος και το φως συναντήσουν το θέατρο και τον χορό;

Ο Χορευτικός Όμιλος Σάμου - ΧΟΡ.Ο.Σ. μεταφέρει στη σκηνή προβληματισμούς και απόψεις, βγαλμένα μέσα από την εξέλιξη του χορού στο πέρασμα του χρόνου και τα βιώματα χορευτών όλων των ηλικιών, παρουσιάζοντας ότι συμβαίνει στον χορό, ΣΗΜΕΡΑ το 2024.


Μετά το "Όλα ξεκίνησαν απ' το φανάρι" έρχεται ο άνθρωπος και το φως να ξανασυναντήσουν το θέατρο και τον χορό. Η νέα παράσταση του Χορευτικού Ομίλου Σάμου - ΧΟΡ.Ο.Σ θα σας μεταφέρει από το χθες στο σήμερα και από τους παραδοσιακούς στους λαϊκούς χορούς. Στόχος της παράστασης οι θεατές να μπορούν να κατανοήσουν τη λεπτή γραμμή που χωρίζει το παραδοσιακό από το έντεχνο και το παλιό από το νέο.

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ 100 λεπτά (χωρίς διάλειμμα) / Τιμή εισιτηρίου 10 ευρώ.

Η προπώληση των εισιτηρίων ξεκίνησε την Πέμπτη, 9 Μαΐου, από τις 6 μ.μ. στα καταστήματα: Κάβα Φραντζέσκος (Γεφυράκι) και Κρεοπωλείο Ζαρμπάνη (στον εμπορικό δρόμο).

Εισιτήρια θα βρείτε επίσης από τους χορευτές του Χορευτικού Ομίλου Σάμου-ΧΟΡ.Ο.Σ.

Μη χάσετε αυτή την ξεχωριστή μουσικοχορευτική και θεατρική παράσταση!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required