10 Μαΐ 2024

Τίμησαν με καταθέσεις στεφάνων την 9η Μαΐου

Την 9η Μαΐου, ημέρα της αντιφασιστικής νίκης των λαών, τίμησε με καταθέσεις στεφάνων στο μνημείο Εθνικής Αντίστασης στο Βαθύ (απέναντι στο Λιμεναρχείο), το παράρτημα Σάμου της Πανελλήνιας Ένωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας. 

Στεφάνια κατέθεσαν η πρόεδρος του παραρτήματος Σάμου της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ Κούλα Καραμηνά – Πόθου και εκ μέρους της Τ.Ε Σάμου του ΚΚΕ η Νανά Νικολάου.

Μιλώντας για το περιεχόμενο της επετείου ο Κώστας Τζίχας αντιπρόεδρος του παραρτήματος ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ, τόνισε την καθοριστική συμβολή του Κόκκινου Στρατού, την τεράστια προσφορά του σοβιετικού λαού, με πάνω από 20 εκατ. νεκρούς, και των απελευθερωτικών κινημάτων όλων των λαών, με μπροστάρηδες τους κομμουνιστές. Στη χώρα μας-είπε- ο λαός συσπειρωμένος στο ΕΑΜ-ΕΛΑΣ μεγαλούργησε με τον αγώνα του κατά των φασιστών κατακτητών και των ντόπιων συνεργατών τους για την απελευθέρωση της πατρίδας. Οργανωτής, ψυχή και ραχοκοκαλιά της Αντίστασης του ελληνικού λαού ήταν το τιμημένο ΚΚΕ. Είναι η δική του συμβολή στην Αντιφασιστική Νίκη.

Από την Ιστορία του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου αποδεικνύεται ότι οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις ήταν εκείνες που ενίσχυσαν οικονομικά και εξόπλισαν στρατιωτικά τη χιτλερική Γερμανία με σκοπό να τη στρέψουν εναντίον της ΕΣΣΔ. Στόχος τους ήταν να συντρίψουν τον σοσιαλισμό. 


Η Ευρωπαϊκή Ένωση, οι κυβερνήσεις επιδιώκουν την αναθεώρηση, την πλαστογράφηση της Ιστορίας του Β’ ΠΠ. Γιατί θέλουν να σβήσουν από την μνήμη των λαών, την αληθινή Ιστορία και τις διδαχές της, γιατί αυτές μπορεί να γίνονται σήμερα υλική δύναμη του αγώνα ενάντια στον ζυγό της εκμετάλλευσης, της σάπιας καπιταλιστικής κοινωνίας που προκαλεί στους λαούς φτώχεια, πολέμους και προσφυγιά.

Ιδιαίτερα σήμερα, που Ε.Ε , ΝΑΤΟ, ΗΠΑ διεξάγουν τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία ενάντια στη Ρωσία και στο υπό διαμόρφωση ευρασιατικό μπλοκ, με στόχο τη γεωπολιτική ισχύ και το μοίρασμα της λείας. Ενώ παράλληλα στηρίζουν και καλύπτουν με κάθε τρόπο τη γενοκτονία σε βάρος του Παλαιστινιακού λαού από το κράτος – δολοφόνο του Ισραήλ.


Γι’ αυτό αγωνιζόμαστε για την απεμπλοκή της χώρας από τους πολέμους, να κλείσουν οι βάσεις του θανάτου, να γυρίσουν πίσω όλες οι στρατιωτικές δυνάμεις που δρουν εκτός συνόρων. Για ελεύθερο και ανεξάρτητο Παλαιστινιακό κράτος στα σύνορα του 1967 με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.

Στην κάλπη των ευρωεκλογών στις 9 Ιουνίου – υπογράμμισε - η κυβέρνηση της ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ, η Νέα Αριστερά, η Ελληνική Λύση, τα άλλα αστικά κόμματα πρέπει να πληρώσουν. Γιατί βάζουν τον λαό μας στο στόμα του λύκου για τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου, στέλνοντας φρεγάτες, οπλικά συστήματα, στρατεύματα εκτός συνόρων. Γιατί παρέχουν κάθε διευκόλυνση στο αιματοβαμμένο ΝΑΤΟ για τα συμφέροντα των καπιταλιστών.

Η ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ μαζί με το ΚΚΕ παλεύουν για την πληρωμή των αναγνωρισμένων, από διεθνείς συνθήκες, γερμανικών αποζημιώσεων - επανορθώσεων, που είναι χρήματα του λαού μας. Οι ελληνικές κυβερνήσεις, διαχρονικά, δεν τις διεκδικούν.

Η Πανελλήνια Ένωση Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας τιμά τη Μεγάλη Αντιφασιστική Νίκη των Λαών και τους αγωνιστές που θυσιάστηκαν, όσους συμμετείχαν στον αντιφασιστικό αγώνα, τους μαχητές του Κόκκινου Στρατού της ΕΣΣΔ και των άλλων κατεχόμενων χωρών. Τιμά τον λαϊκό, απελευθερωτικό, ταξικό αγώνα του λαού μας, με το ΕΑΜ-ΕΛΑΣ και τον ΔΣΕ, για την απαλλαγή του από τον ζυγό του φασίστα κατακτητή και από τον ζυγό του εκμεταλλευτικού συστήματος, για να πάρει ο ίδιος ο λαός την τύχη του στα δικά του χέρια.

1 σχόλιο:

Σαμιωτης είπε...

Καμιά αναφορά στις άλλες αντιστασιακές οργανώσεις.Μονοπωλούν και διχάζουν για μια φορά ακόμη, παρά τον νόμο 1285/1982,του ΠΑΣΟΚ, με τον οποίο αναγνωρίστηκε η Εθνική Αντίσταση του Ελληνικού Λαού εναντίον των στρατευμάτων κατοχής 1941-1944.

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required