13 Μαΐ 2024

Πανσαμιακός Αγροτικός Σύλλογος: «Να γίνουν τώρα τα απαραίτητα έργα για την αγροτική οδοποιία του νησιού μας»

Ο Πανσαμιακός Αγροτικός Σύλλογος επανέρχεται και φέτος στο μείζον θέμα της άμεσης αποκατάστασης της αγροτικής οδοποιίας. Στην ανακοίνωσή του ο σύλλογος αναφέρει: «Άλλη μια χρονιά, όπου έχουμε φτάσει μέσα Μαΐου, έχει ξεκινήσει η αντιπυρική περίοδος, οι αγροκτηνοτρόφοι είναι μέσα στα χωράφια τους και η αγροτική οδοποιία είναι κυριολεκτικά σε κακό χάλι!

Συγκεκριμένα, εκτός από έναν κλαδοφάγο που είχε βγει το προηγούμενο διάστημα και καθάρισε σε κάποιους δρόμους τις άκρες σε συγκεκριμένα χωριά, δεν έχει γίνει κάποια άλλη ενέργεια. Κι ένας εργολάβος που μπήκε να κόψει κλαδιά γύρω γύρω από τους δρόμους, τα κλαδιά έχουν μείνει μέσα στους δρόμους, δεν έχουν μαζευτεί με αποτέλεσμα να είναι εύφλεκτη ύλη για πυρκαγιές.

Αποτέλεσμα των παραπάνω να σπαταλάμε ένα σωρό λεφτά το χρόνο για να φτιάχνουμε τα αγροτικά μας, ενώ σε περίπτωση πυρκαγιάς τα πράγματα είναι πραγματικά δύσκολα για να μπορέσει η Πυροσβεστική να κάνει τη δουλειά της.

Αν θέλουμε να μιλάμε για σοβαρή αγροτική οδοποιία, πρόληψη για δασοπροστασία, για να μην καούν τα σπίτια μας και τα χωράφια μας θα πρέπει να γίνονται σωστά έργα και συντήρηση από πολύ πιο νωρίς. 


Ζητάμε:

- Την άμεση αποκατάσταση και συντήρηση της αγροτικής οδοποιίας του αγροτικού και δασικού δικτύου και άμεση ενημέρωση των αρμοδίων για την αποκατάστασή της

- Να βγουν άμεσα όλα τα μηχανήματα και ο εξοπλισμός του Δήμου και της Περιφέρειας

- Να ενισχυθεί η δασοπροστασία και η πυρόσβεση με σχεδιασμό αντιπυρικών ζωνών με όλα τα αναγκαία μέσα και προσωπικό για την προστασία των χωραφιών, των σπιτιών και του δασικού πλούτου του νησιού μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required