29 Απρ 2021

"Σήμερον κρεμάται επί ξύλου...

«Σήμερον κρεμάται επί ξύλου ο εν ύδασι την γην κρεμάσας», ψάλλει απόψε ο ιερέας την ώρα που περιφέρει τον εσταυρωμένο Ιησού στο ναό. Περίπου στις 9 το βράδυ, οι καμπάνες θα χτυπήσουν πένθιμα, σε όλες τις εκκλησίες της χώρας θα σβήσουν τα φώτα και η πομπή της σταύρωσης, υπό το φως των κεριών θα κινηθεί προς το κέντρο των ναών, διαπερνώντας το πλήθος των πιστών.

Το Θείο πάθος σχεδόν κορυφώνεται… Ο Ιησούς, η ίδια η ζωή, ταπεινώνεται και στις εκκλησίες διαβάζονται τα 12 Ευαγγέλια, που περιγράφουν το γενεαλογικό δένδρο του Ιησού, προβλέπουν τον ερχομό του, καταγράφουν τα άγια Πάθη και τη λαμπρή Ανάσταση Του.
Ο Ιησούς, μετά το Μυστικό Δείπνο μεταβαίνει με τους 11 πλέον μαθητές του στο Όρος των Ελαιών, προκειμένου να προσευχηθεί.

Ένα φιλί εκείνο του Ιούδα, προδίδει την ταυτότητά του στους Ρωμαίους στρατιώτες που τον συλλαμβάνουν.


Ο Ιησούς οδηγείται στους Αρχιερείς, αλλά η απόφαση έχει ληφθεί από μέρες. Θάνατος!

Ο Ιησούς οδηγείται στον Ρωμαίο διοικητή, τον Πόντιο Πιλάτο, ο οποίος προσπαθεί να απαλλάξει τον Ιησού από τις βαριές κατηγορίες.

Στο δίλημμα, όμως, Ιησούς ή Βαραβάς, το πλήθος επέλεξε την απελευθέρωση του ληστή.

Ο Ιησούς μαστιγώνεται, ξεφτιλίζεται, ταπεινώνεται, αλλά υπομένει.

Οι ρωμαίοι στρατιώτες του φορούν μια πορφύρα και ένα αγκάθινο στεφάνι, αποκαλώντας τον χλευαστικά "Βασιλιά των Ιουδαίων".

Η ώρα της Σταύρωσης πλησιάζει. Ο Ιησούς φορτωμένος τον Σταυρό, ανεβαίνει το λόφο του Γολγοθά.

Ο Ιησούς σταυρώνεται και λίγες ώρες αργότερα ακούγεται από τη φωνή που σβήνει ... "τετέλεσται", αφού προηγουμένως θα συγχωρέσει όσους ευθύνονταν για τη Σταύρωσή του.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required