18 Σεπ 2012

Αυξημένη επιτήρηση για την ανάσχεση της λαθρομετανάστευσης



Σύσκεψη με αντικείμενο την αντιμετώπιση ενδεχόμενου μαζικού κύματος προσφύγων από τη Συρία πραγματοποιήθηκε χτες στο υπουργείο Άμυνας.

Το σχέδιο κατά της λαθρομετανάστευσης, που φέρει την κωδική ονομασία «Ιώνη», της 1ης αποικίας των Ελλήνων στη Συρία, φέρει 3 άξονες, μεταξύ των οποίων την ενίσχυση των δυνάμεων στα ανατολικά της χώρας, καθώς και την αυξημένη επιτήρηση στο Αιγαίο με σκοπό την ανάσχεση των λαθρομεταναστών στην περιοχή που επιχειρούν να εισέλθουν στη χώρα, δηλαδή στα θαλάσσια σύνορά μας.

Εκτενή αναφορά στη Σάμο σχετικά με τη λαθρομετανάστευση, έγινε στην εκπομπή «Πρωινή Γραμμή», στο «Σκάι». Όπως ειπώθηκε το κέντρο της Σάμου ήταν στη δικαιοδοσία της νομαρχίας και στη συνέχεια πέρασε στη δικαιοδοσία της αστυνομίας. «Χτες, στη σύσκεψη, αποφάσισαν να γίνουν κέντρα φιλοξενίας στα νησιά, γιατί περιμένουν περισσότερο κόσμο, καθώς 87.000 άνθρωποι βρίσκονται αυτή τη στιγμή στην Τουρκία».

Θα πρέπει να επισημανθεί πως ήδη στο Κέντρο της Σάμου εγκαταστάθηκε εργολάβος για την αποκατάσταση των ζημιών που είχαν προκληθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required