28 Σεπ 2013

Περιβαλλοντική δράση στην Σπηλιά της Φώκιας

Περιβαλλοντική δράση στην περιοχή «Σπηλιά της Φώκιας διοργανώνει η Κοινωνία Ενεργών Πολιτών Σάμου, που στοχεύει στην περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση των συμπολιτών μας και ταυτόχρονα στην επέμβαση στην καμένη περιοχή της Ζωοδόχου Πηγής.

Η δράση θα διεξαχθεί σε τρείς φάσεις.

1. Η πρώτη θα ξεκινήσει την Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου, όπου στις 09.00-09.15 οι συμμετέχοντες θα συναντηθούν στην παραλία της Μουρτιάς, όπου θα αναχωρήσουν στις 09.30, με ταχύπλοο σκάφος για τη «Σπηλιά της Φώκιας.
Ο κάθε συμμετέχοντας θα πρέπει να φέρει μαζί του νερό , γάντια, υποδήματα και παντελόνι εργασίας, προστατευτικά γυαλιά και μάσκα, καπέλο.  Τα εργαλεία που είναι απαραίτητα είναι αλυσοπρίονα με τα παρελκόμενά τους (εφεδρικές αλυσίδες, καύσιμα , λάδι αλυσίδας) , σκαπάνες , φτυάρια, τσάπες , πριόνια χεριού). Εκτιμώμενος χρόνος εργασίας 2 με 2 1/2 ώρες. Μετά το πέρας της δράσης,, επιστροφή στη Μουρτιά , όπου μέλη και φίλοι μπορούν να παρευρεθούν φέρνοντας μαζί τους μικρούς μεζέδες. 

2. Σε δεύτερη φάση , τους μήνες Δεκέμβριο & Ιανουάριο, θα γίνει αναδάσωση με δενδράκια πεύκων που θα χορηγηθούν από τη  Διεύθυνση Δασών. 



3. Σε τρίτη φάση , κατά την περίοδο του καλοκαιριού, θα γίνει περιοδικό πότισμα των μικρών δένδρων.

Να σημειωθεί πως η δράση έχει εγκριθεί από τη διεύθυνση Δασών Σάμου και θα παρευρίσκεται εκπρόσωπος για παροχή οδηγιών και για την τήρηση της νομιμότητας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required