6 Οκτ 2013

Ο μοναδικός Σάμιος μουσικός Αντώνης Γεροχριστοδούλου

του Μάνου Στεφανάκη

Ένα ελάχιστο δείγμα του ταλέντου, του εξαιρετικού Σαμιώτη μουσικού Αντώνη Γεροχριστοδούλου, είχαν την τύχη να απολαύσουν όσοι βρίσκονταν το μεσημέρι του Σαββάτου, στο κλειστό γυμναστήριο του 1ου και 2ουΓυμνασίου Σάμου, την πρώτη μέρα του Φεστιβάλ Συλλόγων – Ομάδων – Οργανώσεων.

Ο Αντώνης Γεροχριστοδούλου ζώντας για πολλά χρόνια στη Γερμανία, είχε δημιουργήσει με τους μουσικούς Michael Junghans, Udo Kohne και Herbert Lange, το περίφημο μουσικό σχήμα "Buccina Ensemble Bonn", όπου μεταξύ άλλων εκτελούσαν έργα με πνευστά της μεσαιωνικής περιόδου. Φέτος, θέλει να απολαύσει το χειμώνα κοντά μας, στην ιδιαίτερη πατρίδα του, την αγαπημένη του Σάμο. Καλλιτεχνικό πνεύμα που δεν ησυχάζει, όπως μαθαίνουμε, σύντομα, κατόπιν συνεννόησης με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σάμου, θα παραδίδει δωρεάν σεμινάρια μουσικής και πνευστών, στους μαθητές των Δημοτικών Σχολείων. Για το σκοπό αυτό έχει επιλεγεί η αίθουσα της Φιλαρμονικής «Βαθύλλος» στο κτίριο της Μαυρογενείου Σχολής στο Μαλαγάρι. 

Στη μικρή επίδειξη τον ακούσαμε να αποδίδει με τούμπα την εισαγωγή από το «Κονσέρτο του Αραχουένθ», του Ισπανού συνθέτη Joaquin Rodrigo. Ακόμη μας εξέπληξε όταν μετέτρεψε σε πνευστό όργανο ένα λάστιχο κήπου με ένα χωνί (!) και ολοκλήρωσε με την μπουρού των ψαράδων!

Στη φωτογραφία από το παρελθόν, δεύτερος από δεξιά ο Αντώνης Γεροχριστοδούλου με το «Buccina Ensemble Bonn».










Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required