25 Φεβ 2014

ΜΚΟ-ΕΟΔ "Δεν είμαστε όλοι ίδιοι!"


Επιστολή από την Ελλληνική Ομάδα Διάσωσης βάζει κάποια πράγματα στη θέση τους όσον αφορά  το θόρυβο που έχει δημιουργηθεί γύρω από τις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (ΜΚΟ) και την αλόγιστη χρήση πολλών εκατομμυρίων ευρώ για ανύπαρκτες ανάγκες με κάλυψη τον εθελοντισμό. Στη Σάμο έχει δημιουργηθεί παράρτημα της ΕΟΔ με αποτελέσματα που μας κάνουν περήφανους πολλά χρόνια τώρα. Για να μην βάζουμε τους πάντες και τα πάντα στο ίδιο καλάθι, ας διαβάσουμε τη σχετική επιστολή που δημοσιεύουμε παρακάτω.








Αρ.Πρωτ.: 7668
 


Αγαπητοί φίλοι και συνάδελφοι,


 
Όλοι μας γίναμε μάρτυρες τις τελευταίες μέρες μιας πρωτοφανούς επίθεσης και γενικευμένης προσπάθειας σπίλωσης των ιδεών και των ιδανικών που υπηρετούμε. Πολλοί από εσάς αναρωτηθήκατε πως πρέπει να αντιδράσουμε και τι πρέπει να απαντήσουμε. Σε αυτήν τη γενικευμένη προσπάθεια, δυστυχώς όποιος φέρει τον τίτλο “ΜΚΟ” γίνεται στόχος απαξίωσης και αμφισβήτησης.
Όχι! Δεν είναι έτσι! Αυτό το μαρτυρούν οι εκατοντάδες δράσεις της οργάνωσης μας  εντός και εκτός συνόρων και οι χιλιάδες άνθρωποι, Έλληνες και ξένοι χωρίς την παραμικρή διάκριση, των οποίων την ελπίδα κρατήσαμε ζωντανή.
Όλοι εμείς στην Ελληνική Ομάδα Διάσωσης είμαστε αυτοί που με τα χρήματα από το υστέρημα των Ελλήνων φτιάξαμε κέντρα υγείας και ασθενοφόρα στη Σερβία, που ανακαινίσαμε δημοτικά σχολεία στην Ινδονησία μετά το τσουνάμι, που συλλέξαμε και παραδώσαμε εκατοντάδες τόνους τροφίμων και φαρμάκων στους δοκιμαζόμενους λαούς της Γάζας, του Λιβάνου, του Ιράκ.
Όλοι εμείς, τα μέλη και οι υποστηρικτές της ΕΟΔ, είμαστε αυτοί που προσφέραμε μια ευκαιρία για αξιοπρέπεια σε εκατοντάδες γυναίκες στο Αφγανιστάν να εκπαιδευτούν και να προσφέρουν με τη σειρά τους στην κοινωνία ως νοσοκόμες.
Όλοι εμείς, τα μέλη και οι υποστηρικτές της ΕΟΔ, είμαστε αυτοί που τα τελευταία χρόνια αντί να παρακολουθούμε άβουλοι τις εξελίξεις στην τηλεόραση, ακολουθήσαμε μια ιδέα και συλλέξαμε, αγοράσαμε τρόφιμα και φάρμακα και τα διαθέσαμε σε οικογένειες της γειτονιάς μας ή στα οργανωμένα κοινωνικά ιατρεία και παντοπωλεία. Θα μπορούσαμε να παραθέσουμε ακόμα πολλά, τόσο της ΕΟΔ, όσο και άλλων οργανώσεων που γνωρίζουμε και είχαμε την τιμή να συνεργαστούμε, αλλά δεν είναι αυτός ο στόχος.
Δεν είμαστε όλοι ίδιοι! Δεκάδες εθελοντικές ομάδες προσπαθούν να κρατήσουν την ελπίδα ζωντανή και είμαστε περήφανοι που είμαστε μία από αυτές. Η διαφάνεια είναι μία από τις βασικές αρχές της ΕΟΔ και είμαστε περήφανοι που πολλοί συνάνθρωποί μας, μας στηρίζουν σε αυτήν την προσπάθεια. Όπως και οι χορηγοί που αναγνωρίζουν και συμβάλουν στο έργο μας.
Η ΕΟΔ ήταν πάντα και θα είναι για πάντα διαθέσιμη σε οποιοδήποτε έλεγχο γιατί απλά αυτός είναι ο μοναδικός τρόπος για να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη όσων θέλουν να βοηθήσουν.
 Σε όλους αυτούς που βάζουν τις ΜΚΟ στο ίδιο τσουβάλι έχουμε να πούμε το εξής: ελάτε μαζί μας να δείτε πως είναι! Ο εθελοντισμός και η ανιδιοτελής προσφορά είναι στάση ζωής σε μία κοινωνία που θέλει να ισοπεδώσει αξίες και πανανθρώπινες ιδέες.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required