23 Μαρ 2014

Α΄ Βραβείο στο διαγωνισμό για την προώθηση φρούτων στα σχολεία


Η Διεύθυνση Σπουδών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Υ.ΠΑΙ.Θ. διενήργησε διαγωνισμό αφίσας και προωθητικού κειμένου, ως συνοδευτικά μέτρα για την εφαρμογή του Σχεδίου Προώθησης της Κατανάλωσης Φρούτων στα σχολεία. Στα πλαίσια του διαγωνισμού αυτού συστήθηκε Πενταμελής Επιτροπή με σκοπό την επιλογή της καλύτερης αφίσας και του καλύτερου προωθητικού κειμένου. Κατόπιν δύο διαδοχικών συνεδριάσεων η επιτροπή για την κατηγορία «Διαγωνισμός Αφίσας» (για τις Α΄,Β΄,Γ΄ τάξεις Δημοτικών Σχολείων), με θέμα «Τα παιδιά αγαπούν τα φρούτα», επέλεξε ως καλύτερο το έργο της μαθήτριας Σιμέλας Μαραπά από τη Γ΄ Τάξη  του 1ου Δημοτικού Σχολείου Νέου Καρλοβάσου.





    Να σημειωθεί ότι το έργο που επελέγη θα χρησιμοποιηθεί ως επικοινωνιακό μέτρο στο σχέδιο προώθησης της Κατανάλωσης Φρούτων στα Σχολεία για το σχολικό έτος 2013-2014 σε πανελλαδική κλίμακα.
             Στο μήνυμά της για τη βράβευση της μαθήτριας, η Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Β. Αιγαίου κα Μαρία Παπαδανιήλ αναφέρει:
«Με ιδιαίτερη χαρά και υπερηφάνεια υποδεχτήκαμε την είδηση άλλης μιας σημαντικής διάκρισης μαθήτριας από σχολική μονάδα της Περιφερειακής Διεύθυνσης Βορείου Αιγαίου σε Διαγωνισμό πανελλαδικής εμβέλειας. Ειδικότερα, αναφερόμαστε στη μαθήτρια Σιμέλα Μαραπά του 1ου Δημοτικού σχολείου Καρλοβάσου, της οποίας το έργο ανακηρύχθηκε πρώτο στη κατηγορία του Διαγωνισμού Αφίσας, με θέμα «Τα παιδιά αγαπούν τα φρούτα».
Μάλιστα ο συναγωνισμός υπήρξε τόσο έντονος καθώς όλες οι συμμετοχές ήταν ιδιαιτέρως επιμελημένες, πρωτότυπες και ευφάνταστες, ώστε η Επιτροπή που συγκλήθηκε για το σκοπό αυτό πραγματοποίησε δύο διαδοχικές συνεδριάσεις προκειμένου να καταλήξει στην επιλογή του καλύτερου και πιο ξεχωριστού έργου. Τα αποτελέσματα του διαγωνισμού, καθώς και τα βραβευθέντα έργα απεστάλησαν στην Ανάδοχο Εταιρεία «EURICOM HELLAS» με σκοπό να χρησιμοποιηθούν στα επικοινωνιακά μέτρα (αφίσα και τετράδιο) για τη δράση «Σχέδιο Προώθησης Κατανάλωσης φρούτων στα Σχολεία για το σχολικό έτος 2013-2014».
Συγχαίρουμε θερμά τη μαθήτριά μας για τη διάκριση αυτή που δικαίως απέσπασε, καθώς η ζωγραφιά της ήταν ομολογουμένως εξαιρετική. Ευχόμαστε ολόψυχα το γεγονός ότι ένα δικό μας παιδί θα εκπροσωπήσει εικαστικά την εκστρατεία αυτή να αποτελέσει το έναυσμα για όλους τους μαθητές μας να υιοθετήσουν υγιεινές συνήθειες διατροφής.
Άξιοι πολλών επαίνων είναι, όμως, και όλοι οι υπόλοιποι μαθητές της Π.Ε. του Βορείου Αιγαίου που συμμετείχαν στο Διαγωνισμό αφού τα έργα τους κατέπληξαν τόσο εμάς, όσο και τους κριτές.
Κλείνοντας οφείλουμε να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στους Διευθυντές, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς-κηδεμόνες που στηρίζουν την εκστρατεία αυτή προς την κατεύθυνση μιας καλύτερης ποιότητας ζωής και υγείας των παιδιών μας».
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required