11 Μαΐ 2014

Στη Νέα Μεσήμβρια το Χορευτικό Συγκρότημα των Μυτιληνιών

Το Χορευτικό Συγκρότημα Μυτιληνιών Σάμου, σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Χώρας «ΕΙΡΗΝΗ», συμμετείχαν το Σάββατο, 3 Μαΐου, στις εκδηλώσεις του Πολιτιστικού Συλλόγου Νέας Μεσημβρίας, στη Μακεδονία, προς τιμή της Παναγίας της Μεγαριώτισσας. Οι χορευτές παρουσίασαν τους χορούς της Σάμου σε επιμέλεια του εκπαιδευτικού χοροδιδάσκαλου Μάκη Ευαγγέλου. Συγκινητικό ήταν το γεγονός ότι η βροχή που εκδηλώθηκε κατά τη διάρκεια της παράστασης δεν στάθηκε εμπόδιο, οι χορευτές συνέχισαν να χορεύουν και το κοινό για να τους τιμήσει άνοιξε τις ομπρέλες και παρακολούθησε με θαυμασμό τους σαμιώτικους χορούς.




Ακολούθησε παραδοσιακό Μακεδονίτικο γλέντι στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Νέας Μεσημβρίας, στο οποίο η Σαμιώτικη αποστολή μαζί με τα μέλη και τους χορευτές του Πολιτιστικού Συλλόγου Νέας Μεσημβρίας, κάτω από τους ήχους ζωντανής ορχήστρας, ήπιαν κρασί, γεύτηκαν Μακεδονίτικες γεύσεις και χόρεψαν μέχρι αργά το βράδυ.  


Η πρόεδρος του Χορευτικού Συγκροτήματος Μυτιληνιών Σάμου, κα Σταματία Κρητικού, ευχαρίστησε το διοικητικό συμβούλιο του Πολ. Συλλόγου Νέας Μεσημβρίας για την πρόσκληση, ενώ ο χοροδιδάσκαλος του Πολ. Συλλόγου Ν. Μεσημβρίας κ. Σάκης Παλαιογιάννης και οι χορευτές του, αποχαιρέτησαν τους Σαμιώτες συμμετέχοντες τραγουδώντας το παραδοσιακό τραγούδι «κέρνα μας», δίδοντας την υπόσχεση ότι η συνεργασία θα συνεχιστεί.
Το Χορευτικό Συγκρότημα Μυτιληνιών Σάμου πρόσθεσε στο ενεργητικό του μία ακόμη πετυχημένη συμμετοχή εκτός νησιού, με σκοπό τη διάδοση της Σαμιακής μουσικοχορευτικής παράδοσης.


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required