9 Μαΐ 2014

Η «Κίνηση για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα» για το ναυάγιο στον Άγιο Κωνσταντίνο



Στο σχετικό δελτίο Τύπου αναφέρονται τα εξής:"Τα ξημερώματα της Δευτέρας,  5 Μαΐου 2014 και ώρα περίπου 4:30, το Λιμενικό Σώμα Σάμου ειδοποιήθηκε από περιπολία της FRONTEX για ναυάγιο που έγινε ανοιχτά του Αγίου Κωνσταντίνο. Επρόκειτο για σκάφος 12 μέτρα, σε καλή κατάσταση, στο οποίο επέβαιναν 60 πρόσφυγες από Συρία, Σομαλία,  Ερυθραία, Αφγανιστάν... Ο αριθμός των επιζώντων είναι  36  και ο αριθμός των θυμάτων (κατά κύριο λόγο γυναίκες και παιδιά), είναι 22.


Ένα μωρό μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Παίδων στην Αθήνα. Οι επιζώντες κρατούνταν μέχρι χθες σε χώρο του Λιμενικού στο Βαθύ, με σκοπό να μεταφερθούν στο Κέντρο Κράτησης Σάμου. 4 άτομα νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο Σάμου.   Η παραπάνω παράγραφος αποτελεί μία στεγνή ενημέρωση για ένα γεγονός. Η «Κίνηση για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα - Αλληλεγγύη στους Πρόσφυγες» και άλλες συλλογικότητες, ζήτησαν να τους επιτραπεί η είσοδος στο χώρο που κρατούνταν οι επιζώντες προκειμένου να ενημερωθούν για τις ανάγκες και την κατάστασή τους και να βοηθήσουν όσο αυτό είναι δυνατό. Η είσοδος δεν επιτράπηκε σε καμία συλλογικότητα από το Λιμενικό μέχρι σήμερα.


  ΚΙ ΑΝ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΑΥΤΟ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑΤΙ Η ΟΡΓΗ ΜΑΣ ΔΕΝ ΜΕΤΑΦΡΑΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΚΦΡΑΖΕΤΑΙ ΜΕ ΛΕΞΕΙΣ...  ΕΙΝΑΙ ΓΙΑΤΙ Ο ΠΟΝΟΣ ΒΙΩΝΕΤΑΙ, ΔΕ ΛΕΓΕΤΑΙ, ΔΕΝ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΤΑΙ…             …Καλή προεκλογική περίοδο…"


 ΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ - ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required