10 Σεπ 2015

Ένωση Κεντρώων – Οι υποψήφιοι στο νομό Σάμου

Δ. Χούλης




Η Ένωση Κεντρώων του Βασίλη Λεβέντη ανακοίνωσε και το ψηφοδέλτιο του Σάμου. Πρόκειται για τον δικηγόρο Δημήτρη Χούλη και την Αγαθή Μαστραπά.Διαβάστε παρακάτω το κείμενο του υποψήφιου βουλευτή Δ. Χούλη με τίτλο «Γιατί στηρίζω Ένωση Κεντρώων».








ΓΙΑΤΙ ΣΤΗΡΙΖΩ ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ
 Αποφάσισα να κατέβω υποψήφιος με την Ένωση Κεντρώων και στο σύντομο αυτό διάστημα έχω ήδη καταλάβει πόσο καλά έκανα. Περίμενα αντιδράσεις αλλά όχι αυτού του είδους. Δεν υπήρξαν διαφωνίες σε πολιτικό επίπεδο, αλλά μόνο στο θέμα της σοβαρότητας της υποψηφιότητάς μου και του Προέδρου του Κόμματος!!!! 

Όταν ρώτησα επίμονα τι έχει κάνει ο Βασίλης Λεβέντης όλοι θυμήθηκαν μία εκπομπή του 1992!! Ξέρετε το 1992!! Τι πιστεύαμε τότε;


• Ότι ο Σαμαράς ήταν στην Πολιτική άνοιξη και δε θα γυρίσει στη ΝΔ. Εντέλει έγινε Πρόεδρός της ΝΔ και πρωθυπουργός της χώρας!!


• Ότι η Μακεδονία είναι Ελληνική και τα Σκόπια αποκλείεται να ονομαστούν ποτέ Μακεδονία. Στον πρόσφατο αγώνα της Εθνικής Μπάσκετ απλά ο ΑΝΤ1 είχε βάλει αυτοκόλλητο για να μη βλέπουμε το όνομα ΜΚΔ που είχαν τα Σκόπια και πλέον όλη η υφήλιος ξέρει τη χώρα αυτή ως ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ!!


• Ότι το κοινό νόμισμα που οραματίζονταν τότε οι ηγέτες της Ευρώπης θα είχε θετικά αποτελέσματα στην οικονομία της χώρας. ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟ.


• Ότι το ΠΑΣΟΚ είναι σοσιαλιστικό κόμμα. Ο Σημίτης φρόντισε να μας διαψεύσει.


• Ότι οι διορισμοί στο δημόσιο είναι καλή επιλογή για τη χώρα. ΔΕΝ ΗΤΑΝ.


• Ότι η Ελλάδα μπορεί να πάει μπροστά με την αξιοποίηση των Αλβανών μεταναστών στα χωράφια και τους Έλληνες στα καφενεία, με τις επιδοτήσεις να αγοράζουν αυτοκίνητα, να πηγαίνουν στα μπουζούκια (πολιτιστικά κέντρα για τον μετέπειτα Υπουργό Δικαιοσύνης!!!). Η Ελλάδα καταστράφηκε τόσο οικονομικά όσο και στη νοοτροπία των Ελλήνων.


• Κλπ κλπ κλπ. Γιατί λοιπόν όλοι προτιμούν να θυμούνται μια εκπομπή του Βασίλη Λεβέντη;Για να το κατανοήσουμε αυτό πρέπει να καταλάβουμε λίγα πράγματα. Εκείνη την εποχή και μέχρι το 2009 η Ελλάδα ζούσε σε μία πρωτοφανή στην ιστορία της ευδαιμονία. Χρήματα υπήρχαν άφθονα, οι γονείς σπούδαζαν τα παιδιά τους άνετα, ενίοτε αγόραζαν σπίτι ακόμα και στο μέρος που σπούδαζε το παιδί τους (πέρα από την πρώτη κατοικία τους και το ήδη νεόχτιστο εξοχικό), η κάθε οικογένεια είχε πιο πολλά αυτοκίνητα από τα μέλη της. 

Οι παραγωγοί αδιαφορούσαν για την παραγωγή τους καθώς η επιδότηση ήταν εξασφαλισμένη και κρατούσαν τα σταφύλια αποκλειστικά και μόνο για το δικό τους κρασί, το καλό λάδι για αυτούς κλπ κλπ.
Σύντομα οι Έλληνες θα κρατούσαν πορτοκαλί εφημερίδες ασχολούμενοι αποκλειστικά με το χρηματιστήριο. Σύντομα τα παιδιά από 10 χρονών θα είχαν κινητό τηλέφωνο και όλοι θα ζούσαν σε μία επίπλαστη ευδαιμονία. Οι Έλληνες θα αποδείκνυαν την ανωτερότητά τους μέσα από τη διενέργεια των καλύτερων Ολυμπιακών αγώνων στην ιστορία. Σύντομα τα αντανακλαστικά της κοινωνίας θα ήταν τόσο νωθρά που ακόμα και μετά από 6 χρόνια κρίσης ακόμη περιμένουν τη σωτηρία από τους φωτεινούς ηγέτες!! 

Στην αρχή ο ΓΑΠ, μετά ο Σαμαράς, μετά ο Τσίπρας, τώρα όλοι μαζί.Γιατί όμως μας ενοχλεί τόσο ο Λεβέντης;
Μα είναι απλό: Γιατί όλοι μας τον κοροϊδεύαμε!! Βλέπαμε τις εκπομπές του στο νεόκτιστο διαμέρισμα που πήραμε με δάνειο και γελάγαμε!! Αυτός μας προειδοποιούσε αλλά εμείς πιστεύαμε στον Μητσοτάκη, στον Παπανδρέου, στον Τσίπρα, στον Καραμανλή κλπ.


Έχουμε λοιπόν δύο επιλογές: η μία είναι να κάνουμε αυτοκριτική, πράγμα πρακτικά αδύνατο καθώς γαλουχηθήκαμε με τέτοιο τρόπο που ουδέποτε μπορούμε να παραδεχτούμε ότι κάνουμε λάθος. Και ο πιο δημοκράτης από εμάς στα πιστεύω του είναι τόσο απόλυτος που αγγίζει το φασισμό. Δεν είναι τυχαία η άνοδος της ΧΑ αλλά ούτε και το γεγονός ότι οι αντιφασίστες έχουν φασιστική νοοτροπία (λερώνουν τοίχους με συνθήματα και έχουν κεντρικό σύνθημα το «κρεμάλες στους φασίστες»!!!). Να πούμε ότι είχε δίκιο αυτός ο άνθρωπος αλλά εμείς αδυνατούσαμε να το κατανοήσουμε; 

Γιατί κολλάμε στους τύπους πάντα και αυτός δεν ήταν σοβαροφανής, ενώ ο Αβραμόπουλος εξέπεμπε ένα κύρος, ο Τσοχατζόπουλος ντυνόταν καλά και πήγαινε σε ακριβά ξενοδοχεία κ.ο.κ.
Η άλλη επιλογή; Να πούμε ότι ήταν γραφικός! Όχι γιατί είχε άδικο, όχι γιατί έχει λάθος θέσεις αλλά γιατί έπινε φραπέ χωρίς καλαμάκι!! Γιατί έτρωγε πίτσες που εμείς καθισμένοι στον καναπέ μας του στέλναμε για να γελάσουμε!!! Το τελευταίο όπλο μας στο χλευασμό του; Οι φωτογραφίες των υποψηφίων βουλευτών του. Ήταν λέει στην Πάνια! Στην Πάνια που εμείς οι ίδιοι αναδείξαμε, γιατί βλέποντας τους «γραφικούς» και τους «απόκληρους» της κοινωνίας νιώθαμε εμείς ανώτεροι!!Φουσκώναμε από υπερηφάνεια που δεν ήμασταν έτσι!! Γελούσαμε εις βάρος τους!! Ο Βασίλης Λεβέντης με όποιον έβρισκε συνοδοιπόρο του πορευόταν στη δική του μάχη με τους ανεμόμυλους. Σαν τον Δον Κιχώτη του Θερβάντες, δεν είχε πιστούς ιππότες δίπλα του με γυαλιστερές πανοπλίες, αλλά το γείτονά του Σάντσο Πάντσα, βρώμικο με ένα γαϊδούρι. Και συνέχιζε να αγωνίζεται ενώ η κοινωνία τον χλεύαζε.


Σήμερα η κοινωνία έχει πλέον καταλάβει, αλλά και πάλι ισχυρογνώμονες και επαρμένοι αρνούμαστε για άλλη μία φορά να κάνουμε αυτοκριτική. Παραμένουμε εγκλωβισμένοι στο δίλημμα που μας έθεσαν προ πολλού. Αριστερά ή δεξιά. Σοσιαλιστικά ή φιλελεύθερα. Με εμάς ή με τους άλλους; Δεν είναι τυχαίο ότι οι οπαδοί του Λεβέντη είναι κυρίως νέοι. 20-30 χρονών, που τα χέρια τους δε βρωμίστηκαν από τις κλεψιές, που δεν τον κορόιδεψαν ώστε να πρέπει τώρα να κάνουν αυτοκριτική. Νέοι, που δεν έμαθαν στην ευκολία, την επιδότηση και το διακοποδάνειο.Μια ζωή λέμε ότι οι νέοι πρέπει να ασχοληθούν με τα κοινά και να πάρουν το μέλλον τους στα χέρια τους. Δυστυχώς η διαδικασία γίνεται ακόμα μέσα από τα κόμματα. Με τη γνωστή επετηρίδα των κομμάτων, τις γλυψιές, τους τοπικούς κομματάρχες κλπ και με τις γνωστές ιδεοληψίες που οδήγησαν τη χώρα εδώ που βρίσκεται.
Αποφάσισα λοιπόν να ασχοληθώ πιο ενεργά με την πολιτική σε ένα κόμμα που η μόνη ρετσινιά που κινδυνεύω να αποκτήσω είναι αυτή του γραφικού. Ούτε του λαμόγιου, ούτε του ανήθικου, ούτε του ψεύτη, ούτε του κλέφτη ούτε του πολιτικού απατεώνα, που με ψέματα και υποσχέσεις ανέλαβε την εξουσία αποτελειώνοντας όσα είχαν ξεκινήσει οι προηγούμενοι. Που αποκλείεται να τάξω διορισμούς, έργα, μεγαλεία.


Για τις θέσεις της ΕΚ; Δεν έχει ρωτήσει ποτέ κανείς. Θα αναμένω ουσιαστικό διάλογο με τους έτερους συνυποψήφιους (έστω αυτούς τους λίγους που μένουν στη Σάμο;). Μέχρι τότε ανεβάστε την εκπομπή του Λεβέντη που βρίζει για να τον κοροϊδέψετε. Να θυμάστε όμως τα λόγια του: «Κάποια ζώα δε με πιστεύανε. Κάποια ζώα δε με πιστεύανε... Τώρα θα με πιστέψουν, ευτυχώς, και τα ζώα» 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required