1 Απρ 2016

"Βόυτσεκ" του Μπύχνερ από την Θεατρική Ομάδα Σάμου



Ένας νέος, τέκνο της εποχής του Ρομαντισμού, που πεθαίνει από τύφο στα 24 του, αφού όμως έχει προλάβει να κάμει μελέτες φυσιολογίας, να γίνει υφηγητής, να εξοριστεί για τις επαναστατικές του ιδέες αλλά και να γράψει τρία θεατρικά έργα.








Μια πραγματική ιστορία ερωτικού εγκλήματος, την ίδια χρονιά που ξεσπάει η Ελληνική Επανάσταση.Ένα θεατρικό έργο που διασώζεται σε 4 σχεδιάσματα και 27 μικρές σκηνικές εικόνες. Δυνατό περιεχόμενο -που μιλάει για την καταπίεση από θεσμούς, στρατό και επιστήμη- για το ερωτικό πάθος, την τρέλα, τους ταξικούς διαχωρισμούς, το έγκλημα, αλλά και μια ελλειπτική αποσπασματική μορφή, δίνουν στο έργο μια εξαιρετικά σύγχρονη διάσταση. Έργο που μελετιέται εξαντλητικά ενώ και οι παραστάσεις του διαδέχονται η μια την άλλη. Στη χώρα μας εφέτος παίζεται από το  Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος και από Αθηναϊκό θίασο.







Μια θεατρική ομάδα που προσπαθεί να διατηρεί ένα ποιοτικό στίγμα και στην επιλογή των έργων και στις παραστάσεις της. Με δυό λόγια "Βόυτσεκ" του Γκέοργκ Μπύχνερ από την Θεατρική Ομάδα Σάμου. 

Σάββατο 9, Κυριακή 10, Τετάρτη 13, Σάββατο 16, Κυριακή 17, Σάββατο 23, Κυριακή 24 Απριλίου 9μ.μ. στο Αμφιθέατρο της Περιφερειακής Ενότητας.


Προπώληση: Βιβλιοπωλεία "Κύκλος" και "Καραστάθη". Κρατήσεις στα τηλέφωνα: 22730.22876, 6982.347557





Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required