30 Νοε 2017

Εγκρίθηκε η εκτέλεση του έργου αναβάθμισης και διαμόρφωσης του δημοτικού κήπου

Εγκρίθηκε από το δημοτικό συμβούλιο η εκτέλεση του έργου της αναβάθμισης και διαμόρφωσης του δημοτικού κήπου.

Το έργο αφορά την αναδιαµόρφωση του δηµοτικού κήπου της πόλης  και περιλαµβάνει κυρίως εργασίες επιστρώσεων στο ίδιο περίπου εµβαδόν, µε µικρές υψοµετρικές διαφορές από τα υπάρχοντα υψόµετρα.


Βασική επέµβαση αποτελεί η χάραξη των υπαρχόντων πορειών, καθώς και νέων εντός του κήπου. Στο βάθος του κήπου, ανατολικά ,διατηρούνται τα μεγάλα παρτέρια µε τα δέντρα και διαµορφώνονται διάδροµοι πρόσβασης και περιπάτου προς το σπιτάκι µε κατά τόπους µικρά καθιστικά παγκάκια. Επιπλέον, δηµιουργείται µια «περιοχή» µε καθιστικά – ζαρντινιέρες γύρω από το υπάρχον µνηµείο και δύο κυκλικές πλατείες που δηµιουργούνται στον άξονα της κάτω εισόδου και δεξιά από τον άξονα της πλατείας. Στην πρώτη πλατεία, δημιουργείται ένας καταρράκτης και µικρή λίµνη. Αντίστοιχη λίµνη, µε κεκλιµένο πυθµένα που «ακολουθεί» τη ράµπα πρόσβασης, προβλέπεται πλάι στην είσοδο της πλατείας.

Στη συµβολή της δεύτερης πλατείας µε τον διάδροµο που οδηγεί στην παιδική χαρά, τοποθετείται µία πέργκολα µε σκελετό µεταλλικό και ξύλινα σκιάδια. Ίδιες πέργολες µεγαλύτερων διαστάσεων προτείνονται και στο χώρο ανάπτυξης τραπεζοκαθισµάτων πίσω από το µνηµείο. Οι επεµβάσεις προβλέπουν επίσης την ανακαίνιση του χώρου της πρώην παιδικής χαράς, στην οποία θα χρησιµοποιηθεί δάπεδο ασφαλείας αντικραδασµικό σε εµβαδόν 270,00 τ.µ. και σύγχρονα παιχνίδια.

Η μελέτη προβλέπει τη φύτευση νέων φυτών στα κενά που αφήνουν ελεύθερα τα δένδρα και περισσότερο στη δυτική πλευρά του κήπου, όπου υπάρχει έντονος φωτισµός και αερισµός.


Να σημειωθεί πως το έργο είναι προϋπολογισµού 400.000 ευρώ και η προθεσµία για την περαίωση του είναι 12 µήνες. Οι επεµβάσεις έχουν εγκριθεί από το αρµόδιο Συµβούλιο Αρχιτεκτονικής, έχουν τη σύµφωνη γνώµη της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας και έχει ήδη εκδοθεί Έγκριση Εργασιών Μικρής Κλίµακα. 


Σχετικές ειδήσεις: 

Αναβάθμιση - Διαμόρφωση του δημοτικού κήπου" - Διαβάστε τις εργασίες που θα εκτελεστούν




1 σχόλιο:

Unknown είπε...

Καιρός είναι να καταδαφιστει το φάντασμα του "Ξενια" για να αναδειχθεί ο δημοτικός κήπος μια και πρόκειται να δαπανηθουν αρκετά χρήματα για την αναμορφωση του. Ας σταματήσουμε να εκτελούμε μόνο εύκολα έργα και να παρακαμπτουμε ότι είναι δύσκολο αλλά αναγκαίο, όπως το "Ξενια" και ο βιολογικός της πρωτεύουσας.

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required