28 Μαΐ 2018

Εγκαινιάσθηκε το νέο Δημοτικό Μέγαρο Πυθαγορείου - Βίντεο & φωτογραφίες

Ένα όνειρο που μας πάει πίσω στις αρχές της δεκαετίας του ’90 έλαβε εδώ και καιρό την τελική του μορφή σε ένα κτήριο που μόνο θετικά σχόλια θαυμασμού συγκεντρώνει αφού θυμίζει ένα «μικρό Μουσείο Ακρόπολης». Το νέο Δημοτικό Μέγαρο Πυθαγορείου εγκαινιάσθηκε το πρωί του Σαββάτου, 26 Μαΐου παρουσία του Μητροπολίτη Σάμου, Ικαρίας και Κορσεών κ.κ. Ευσέβιου, πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας του τόπου, δημάρχου και μελών αποστολής του Δήμου Κρότωνα Ιταλίας αλλά και πλήθους κόσμου.




Λίγο πριν την έναρξη της τελετής εγκαινίων

Τον αγιασμό τέλεσε ο Μητροπολίτης Σάμου, Ικαρίας & Κορσεών κ.κ. Ευσέβιος


Τον αγιασμό της τελετής εγκαινίων τέλεσε ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης ενώ τις ομιλίες των δημάρχων Σάμου Μιχάλη Αγγελόπουλου και Κρότωνα Ugo Pugliese ακολούθησε η ομιλία-παρουσίαση για το ιστορικό ανέγερσης του κτηρίου από την αρχιτέκτονα Πένη Πετράκου. Να σημειώσουμε ότι στο φύλλο του “Σαμιακού Βήματος” που κυκλοφόρησε, η κα Πετράκου παραχωρεί συνέντευξη όπου αναλύει όλες τις προσπάθειες και τις δυσκολίες που υπήρξαν έως την ευτυχή κατάληξη δημιουργίας του κτηρίου με τη σημερινή του μορφή.


Στιγμιότυπο της ομιλίας της αρχιτέκτονος Πένης Πετράκου
Στα εγκαίνια παρέστησαν ο βουλευτής Σάμου και πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής Δημήτρης Σεβαστάκης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κώστας Αμυρσώνης, οι αντιδήμαρχοι Σάμου Πάρης Παπαγεωργίου και Χρήστος Σεβαστάκης, Καρλοβάσου Τάσος Καλατζής και Πυθαγορείου Βασίλης Βαλκαμλής, ο αντιπεριφερειάρχης Διά Βίου Μάθησης, Απασχόλησης και Εμπορίου Γεώργιος Κυριαζής, η πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Πυθαγορείου Φιλιώ Βλαχοπούλου, ο διοικητής της 79 ΑΔΤΕ, ταξίαρχος Γεώργιος Κουρής, ο αστυνομικός διευθυντής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Σάμου Δημήτριος Μαϊστρέλης, ο λιμενάρχης Σάμου, αντιπλοίαρχος Λ.Σ. Νικόλαος Κωνσταντέλλης, ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σάμου, πύραρχος Δημοσθένης Ραγκαβάς, οι π. δήμαρχοι Στέλιος Θάνος, Νίκος Μάρκου, Πολυκράτης Κωνσταντινίδης και πλήθος κόσμου. Παιδιά του Πολιτιστικού Συλλόγου "Λυκούργος" Πυθαγορείου και του Πολιτιστικού Συλλόγου Σάμου "Ωκυρρόη η Σαμία", με σαμιακές φορεσιές, έδωσαν το παραδοσιακό χρώμα στην εκδήλωση.

Πριν την κοπή της κορδέλας των εγκαινίων




Φωτογραφίες του Νίκου Τσούλου από το εξωτερικό και το εσωτερικό του κτηρίου



Φωτογραφίες: Νίκος Τσούλος


Επετειακή συνεδρίαση

Από την επετειακή συνεδρίαση


Φωτογραφίες: "Σαμιακόν Βήμα"

Ο δήμαρχος Κρότωνα Ugo Pugliese υπογράφει το Πρωτόκολλο Συνεργασίας

Ακολούθησε η επετειακή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου,μοναδικό θέμα της οποίας ήταν η συζήτηση λήψη απόφασης για την υπογραφή Πρωτοκόλλου Συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Σάμου και του Δήμου Κρότωνα Ιταλίας. Στο τέλος της συνεδρίασης ανταλλάχθηκαν δώρα μεταξύ των 2 δημάρχων. Το δώρο του Δήμου Σάμου ήταν χειροποίητης κατασκευής δημιοργία από τον αγγειπλάστη Τίμο Χατζηλαγό όπου απεικονίζεται το άγαλμα του Πυθαγόρα στο λιμάνι Πυθαγορείου.

Η αποστολή από τον Κρότωνα (τόπος φυγής του Πυθαγόρα στην Ιταλία), κατά την παραμονή της στη Σάμο της δόθηκε η δυνατότητα να επισκεφθεί, μεταξύ άλλων το Ευπαλίνειο Όρυγμα αλλά και τη σπηλιά του Πυθαγόρα στον Μαραθόκαμπο. Εκτός της επίσημης μεταφράστριας της αποστολής, άψογος σε ρόλο μεταφραστή ήταν και ο δημοτικός σύμβουλος, γιατρός Δημήτρης Μαυρατζώτης.


Φωτογραφίες: "Σαμιακόν Βήμα"

Εξαιρετική στην τοποθέτησή της, κατά τη διάρκεια της ομιλίας της, η αντιδήμαρχος Πολιτισμού του Δήμου Κρότωνα


Φωτογραφίες: "Σαμιακόν Βήμα"


Φωτογραφίες: "Σαμιακόν Βήμα"




Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required