20 Ιουν 2018

Oι παρεμβάσεις της "Δράσης" στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο

Μια σειρά θεμάτων και επίκαιρων ερωτημάτων, παρεμβάσεων στα προ ημερησίας θέματα έθεσε στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο η "Δράση Ενότητα Προοπτική".

Η παράταξη αναφέρει:


"Αφού διαβάσαμε τις θέσεις για το μεταναστευτικό, με αφορμή την πρόσφατη επιστολή υπουργού ζητήσαμε από τον Δήμαρχο να φροντίσει να γίνει άμεση συνεδρίαση της Επιτροπής Υγείας του Δήμου, προκειμένου να συνδράμει η δημοτική αρχή σε θέματα υγιεινής που παραμένουν εκκρεμή από την πολιτεία.

Σαν πρώτο θέμα της συνεδρίασης ζητήσαμε και δέχτηκαν να είναι να διεκδικήσουμε από την πολιτεία τη δημιουργία ενός Πολυδύναμου ιατρείου εντός του hotspot. Κάτι σαν ένα μικρό Κέντρο Υγείας.

Έτσι και οι γιατροί που διορίζονται για το μεταναστευτικό δεν θα αναγκάζονται να εργάζονται εντός νοσοκομείου. Οι τυχόν ασθενείς θα μπορούν να αντιμετωπίζονται άμεσα ειδικά με τη προσθήκη του μικρού ακτινολογικού, αλλά και της δυνατότητας διενέργειας αιματολογικών εξετάσεων.  Η πρόταση μας έγινε δεκτή.

Αναμένουμε πλέον τον πρόεδρο της Επιτροπής Υγείας, κ. Βαλκαμλή να συγκαλέσει συμβούλιο για τα περαιτέρω.

Ερώτηση υποβάλαμε, για άλλη μια φορά, για το πότε επιτέλους θα γίνει το δημοτικό συμβούλιο, που αφορά ειδικά τη διαχείριση των υδάτινων πόρων και τη διασφάλιση της ποιότητας αυτών. Ενώ έχει γίνει η σύσταση αρμόδιας επιτροπής εκπροσώπων από όλες τις παρατάξεις, δεν έχουν ξεκινήσει ακόμη ανάλογες διεργασίες. Υποσχέθηκαν θα ξεκινήσουν άμεσα.

Ζητήσαμε ενημέρωση για το αν προτάθηκε από τον Δήμο άλλος χώρος για τη δημιουργία Μουσικού σχολείου στη Σάμο, μιας και στο σχολικό συγκρότημα Γυμνασίων πόλης Σάμου γίνονται έργα και τέτοιος χώρος δεν μπορεί να υποδειχθεί στην αρμόδια επιτροπή, που θα έρθει στο νησί τις επόμενες μέρες. Ο Δήμος έχει παραμείνει στην αρχική πρόταση. Προτείναμε εναλλακτικά, μετά από υπόδειξη και του Προέδρου Σχολικής επιτροπής, χώρο στο κτιριακό συγκρότημα Λυκείων Σάμου ή σε Δημοτικό σχολείο.
Κάνουμε έκκληση στους επαγγελματικούς φορείς να διεκδικήσουν μαζί μας τη διασφάλιση δημιουργίας του Μουσικού σχολείου και την έναρξη λειτουργίας αυτού από το Σεπτέμβρη.

Ζητήσαμε ενημέρωση για τον βιολογικό πόλης Σάμου. Μας είπαν ότι η βλάβη αποκαταστάθηκε και ότι από μέρα σε μέρα θα μπαίνει σε λειτουργία ξανά.  Ζητήσαμε για πολλοστή φορά να αποκατασταθεί η βλάβη  των υπογειοποιημένων κάδων έξω από το κλειστό στα φανάρια που παραμένουν ανενεργοί εδώ και 1 χρόνο.  

Σχετικά με την εξέλιξη της κατάστασης του χλοοτάπητα γηπέδου Καρλοβάσου το οποίο ακόμη δεν έχει δοθεί στην αθλητική κοινότητα δεν λάβαμε απάντηση για το πότε επιτέλους θα παραδοθεί και πότε ολοκληρώνεται το έργο. 

Ζητήσαμε να επιταχυνθούν οι διαδικασίες αποκατάστασης του κατεστραμμένου πλέον χλοοτάπητα γηπέδου Χώρας.  Για άλλη μια φορά η δημοτική αρχή αμύνεται με επίρριψη ευθυνών σε άλλους, σε ομάδες, σε εθελοντές, πλην του αυτονόητου την ανάληψη  των δικών τους ευθυνών δηλαδή. 

Ερωτήσεις υποβάλαμε σχετικά με τη νομιμότητα διαδικασιών κλαδέματος-κατακρεούργησης των δέντρων δίπλα στο Κερκήτειο Καρλοβάσου.

Ερώτηση έγινε για το πότε επιτέλους θα αποκατασταθεί η σκεπή του δημαρχείου Καρλοβάσου που έχει καταρρεύσει εδώ και μήνες. Μας απάντησαν πως η αποκατάσταση θα ξεκινήσει άμεσα.  

Μεταφέραμε παράπονα πολλών κατοίκων Καρλοβάσου που δεχόμαστε σχετικά με την ελλιπή φωτισμό κεντρικών δρόμων της περιοχής.Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required