20 Οκτ 2018

"Δράση-Ενότητα-Προοπτική": «Όχι στην παραχώρηση ακίνητης περιουσίας του Δήμου»

Άμεση σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου ζητά με ανακοίνωσή της η δημοτική παράταξη "Δράση-Ενότητα-Προοπτική". Στο κείμενο της ανακοίνωσης αναφέρονται τα εξής: "Καλούμε το Δημοτικό συμβούλιο να συγκληθεί άμεσα και να αποφασίσει ότι καμίας μορφής παραχώρηση των ακινήτων του Δήμου μας που περιλαμβάνονται στην απόφαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής δεν είναι αποδεκτή από την κοινωνία της Σάμου.


Οι χώροι πρέπει να παραμείνουν στην χρήση και τη φροντίδα των Υπηρεσιών του Δήμου. Καμία εκχώρηση δεν πρέπει να γίνεται ερήμην της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Η παραχώρηση των ακινήτων στην ΕΤΑΔ Α.Ε που είναι θυγατρική εταιρεία του Υπερταμείου σημαίνει παραχώρηση της δημόσιας περιουσίας ως εγγύηση για την εκπλήρωση των υποχρεώσεων προς τους δανειστές.


Παραχωρούν τη δυνατότητα εκμετάλλευσης τους, καθώς και τη δυνατότητα πώλησης τους σε περίπτωση αδυναμίας εκπληρώσεως των υποχρεώσεων της χώρας.


Αντί τα ακίνητα αυτά να δοθούν προς χρήση για να αξιοποιηθούν προς όφελος των δημοτών, καθώς πολλά είναι απολύτως απαραίτητα για τη λειτουργία των δήμων, δυστυχώς παραχωρούνται σε άγνωστα χέρια.

Εκφράζουμε σαν παράταξη την κατηγορηματική αντίθεσή μας και απαιτούμε την επιστροφή αυτής της δημόσιας περιουσίας στις τοπικές κοινωνίες."
Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required